Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie mam takie pytanie,otóż kreskę od temperatury mam w pionie, termostat główny oe bmw nowy i termostat egr nowy behra.Jak jadę 100-110km/h to po nagrzaniu temperatura jest 86stp i zawsze taką miałem w zimę,jak deptam to nieraz skoczy na 87.Generalnie na poprzednim termostacie głównym bmw było też w zimę 86/85stp.Natomiast dzisiaj jadąc 70km z testem 7.0 zauważyłem,że temperatura 86stp jest gdy jedzie się na 5,6 biegu.Gdy jechałem na 4 biegu tak z 80km/h to temperatura się wahała między 85/84stp

CZY coś się złego tutaj dzieje?

Opublikowano
Normalne że temperatura się delikatnie wacha, w żadnym aucie nie jest idealnie ta sama temperatura tym bardziej że jechałeś ciut szybciej na nizszym biegu, miałeś wyższe obroty więc pompa wody kręciła się szybciej więc chłodzenie było lekko wydajniejsze niż jadąc wolniej i na niższych obrotach tym bardziej że jest zimno.
Opublikowano
hej dzięki kolego.Ps zauważyłem Panowie,że wcześniejsze termostaty behr egr pisało na nich made in germany i logo bmw było frezowane.Natomiast obecny behr egr z allegro ma logo bmw frezowane i napis made in germany też frezowany..
Opublikowano
hej dzięki kolego.Ps zauważyłem Panowie,że wcześniejsze termostaty behr egr pisało na nich made in germany i logo bmw było frezowane.Natomiast obecny behr egr z allegro ma logo bmw frezowane i napis made in germany też frezowany..