Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeździsz Boschem???

Jedź do serwisu specjalizującego się w BMW... jak wjedziesz do takiego mechanika, to na pewno poznasz, że dobrze trafiłeś - będzie u niego na placu stało sporo aut z szachownicą

Opublikowano
Auto jest naprawiane w holandii tutaj serwis bmw wymienia silnik jak puszcza uszczelka pod głowicą. Czy ktoś ma jakieś rady nie dotyczące mechaników bo 0 informacji tylko spam:/
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Dziwne bo u mnie to też się stało po zrobieniu 15km od wymiany świec i oleju, męczę się z tym już tydzień .W tym czasie wymieniłem silnik valvetronica bo miałem błąd już wcześniej i wyczyściłem nagar na dolocie,jutro poszukam rurki o której mówisz.Dzięki za podpowiedź bo już pomału ręce opadają,ogarniam to sam ponieważ mam obawy że w warsztacie też będą wymieniać wszystko po kolei.
Opublikowano
Jak to czytam to az sie boje u siebie wymieniach swiece :p Przy jakim przebiegu jest zalecana wymiana? Ja mam juz naltane 75 tysiecy na swoich.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam to samo... przebieg 87tk.

prosta wymiana oleju i świec i dramat.

Mechanik poprawił to zmieniając "przerwe" na świecy co w/g mnie nie było to dobre ale zabrałem od niego samochód i 16 czerwca oddaję go do innego mechanika z "kompem z serwisu BMW"

Co najlepsze na świecach Beru był problemy, zamieniłem na oryginalne i to samo. Na wolnych obrotach było ok dostał obciążenie (dodanie gazu przyspieszanie) i wskakiwał w tryb awaryjny chodził na 3 cylindrach. Bład iskry i też wtrysku.

Zasugeruje mechanikowi to co było powyżej o tym wężyku od podciśnienia a możesz podrzucić fotkę który to.?

Jeszcze będzie montaż haka :-) westfali Ciekawe jak wyjdzie :-)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Na przykładzie mojego szwagra koszty +- 15tys

Z powodu nie otwierania się drugiej rury wydechowej za dużo spalin trafiało do silnika samochód się dusił i wypadał cylinder kilka komputerów i zawsze ta sama diagnoza (cewki lub świece może wtryski) dopiero ogarnięty mechanik z Polski znalazł ten wężyk podciśnieniowy który przepalił wydech koszt wężyka w Aso 50zl ;) auto od tamtej pory (2 lata ) działa bez zarzutu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
ciekawi mnie cóż to za magiczny przewód... może posiada jakąś nazwę? :D

Magiczna nazwa tego przewodu to "przewod podcisnienia". Dobrze wiedziec ze takie awarie sie zdarzaja, moze to niektorym oszczedzic sporo nerwow i pieniedzy. Schemat tego wyglada tak jak na tym obrazku:

http://ills.bmwfans.info/awlc.png