Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z bagażnikiem, nie otwiera się on z pilota, ani z guzika pod kierownicą. Sprawdziłem bezpiecznik który jest okay. Zaobserwowałem że przy powolnym zamykaniu klapy, mniej więcej w połowie zapala się światło w bagażniku (zapomniałem dodać że światło normalnie też nie działa). Jak rozwiązać taki problem? Dodam iż w tematyce mechaniki jestem zielony jak sałata, próbuje coś grzebać (stąd konto na forum), uczyć się samemu, ale bywa ciężko :duh:
Opublikowano

Naprawa prosta, ale czasochłonna jeśli kable zerwały się w okolicach środka gumy.

Jeśli tak, to trzeba zdjąć tapicerkę klapy. Rozłączyć w klapie całą elektrykę, wyciągnąć wiązkę, zsunąć gumę, polutować zerwane przewody, zaizolować a następnie złożyć wszystko do kupy.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Zeszło mi prawie 2 godziny, w gumowej osłonce były tylko 2 :shock: nie przetarte kable. Obciąłem wszystkie uszkodzone kable, przylutowałem nowe, zaizolowałem termokurczką i taśmą materiałową. Przez głupi problem z bagażnikiem zniknęły problemy z rozładowującym się akumulatorem i migającym oświetleniem tablicy. Polecam wszystkim zajrzeć w te kabelki... Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
Opublikowano
A, ja, nie polecam łączyć ich w tej gumowej osłonie. Ja przeciagalem nowe ale laczyłem je w okolicach tylnego prawego błotnika i tam dawałem złączki, a w osłonie na złączki nei ma miejsca i pozostaje lutowanie . Lut nie jest elastyczny i może w końcu się wykruszyć