Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od paru dni posiadam bmw e90 318i z 2006 r chciałem sprawdzić stan płynu chłodniczego z ciekawości otwieram i widzę patyczek i trochę płynu chłodniczego i patyczek. Jak powinien on wystawać czy coś żebym wiedział jaki jest stan płynu
Opublikowano
Witam od paru dni posiadam bmw e90 318i z 2006 r chciałem sprawdzić stan płynu chłodniczego z ciekawości otwieram i widzę patyczek i trochę płynu chłodniczego i patyczek. Jak powinien on wystawać czy coś żebym wiedział jaki jest stan płynu

Ten patyczek jeśli jest schowany to oznacza, że płynu jest za mało.

Powinien wystawać cały, jak dolewasz płynu i patyczek się podnosi to oznacza, że płynu nalałeś max.

Wygugluj to bo ja Ci opisuję to co ja miałem w swoim aucie. Generalnie jest to b. proste w obsłudze.

Opublikowano

Wystarczy popatrzeć na obudowę zbiornika płynu chłodniczego.

Jak byk jest widać jak ma "patyczek" wystawac w sytuacji normalnej :norty:

Opublikowano
Wystarczy popatrzeć na obudowę zbiornika płynu chłodniczego.

Jak byk jest widać jak ma "patyczek" wystawac w sytuacji normalnej :norty:

:cool2:

Opublikowano
Patyczekna max oznacza maksymalny stan wlej żeby był do połowy nie jest zalecane żeby był max, z powodu ciśnienia jakie powstaje w układzie.