Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam taki problem z moją E39 520i

Nie wiem skąd jest wyciek, ale wypływa dość mocno, a nie mam teraz możliwości podjechać na warsztat bo mechanik na urlopie i swieta. Brak ogrzewania a temperatura silnika cały czas na właściwym piziomie, dolane 2l plynu, nie wiem kiedy to się zaczęło ale niedawno. Ps. pierwszy wątek i proszę o wyrozumiałość.

Edytowane przez sebastian20233
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dopisz 520i do tytułu.

Może to być pompa wody, obudowa termostatu lub o-ring na łączeniu przewodu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Auto nie nadaje się do jazdy bo dolanie płynu nic nie da on dalej jest zapowietrzony. Dzieje się to tylko na odpalonym? Poszarp za wentylator Góra dół i zobacz czy luzów pompa nie ma, może wyczujesz na naciagnietym pasku

Wyciek jest tak wielki że znajdziesz spokojnie skąd leci

Opublikowano
Ja bym obstawial ze to z pompy wody albo termostat... Ale tak jak kolega pisal wyrzej, wyciek jest tak duży ze z latwoscia powinieneś zlokalizowac.. Wytrzyj wszystko z przodu odpal silnik i lukaj gdzie robi się mokry albo paluszkami macaj :p tylko uważaj zeby paski ci paluszkow nie zalatwily ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Odkręć wisko, zdejmij obudowę chłodnicy (ten plastik) i wszystko będzie jak na dłoni, łącznie z samodzielną wymianą uszkodzonego elementu. Do odkręcenia wisko klucz 32 i coś do zablokowania np długi śrubokręt - najłatwiej odkręca się na zimnym silniku.
  • 1 miesiąc temu...