Skocz do zawartości

Bardzo dziwny problem... drgawki, falowanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam kolegów,

Dziś nastąpiło coś, co spędza mi sen z powiek...

Otóż w swej E39 '96 podejrzewałem brudną przepływkę, gdyż trochę muliła mi na niskich obrotach. Wyciągnąłem ustrojstwo, przejrzałem (czysta, żadnych oznak problematycznych) i zamontowałem z powrotem. Potem zabrałem się za świecznik...wykręciłem pierwsze dwie, wkręciłem z powrotem (na reszte niestety zabrakło mi czasu). W porządku. Złożyłem wszystko do kupy i zaczął się mały "horror show"...Kontrolka ASC pali mi się teraz cały czas...auto na jałowym dostaje dziwnych drgawek (obroty czasami falują od 700 do 800 ale zazwyczaj są w przedziale 750...wcześniej też były w tymże lecz auto nie przenosiło mi wibracji do kabiny w takim stopniu). Aha, przed "przeglądem" nic nie falowało, nawet na zimnym...Cóż się mogło stać? Doradźcie coś proszę. Czy jest możliwe że któraś cewka nie styka? Pierwsza z nich jest montowana na przewodzie sznurowym...może tam nie powinno być podkładki, może coś izoluje?

Z góry przepraszam za składnię,

Dzięki, [/b]

Edytowane przez Lassie
Opublikowano
Wyedytowałem post i zmieniłem ów niefortunny wyraz (aczkolwiek nie zaliczyłbym słowa bezpośrednio związanego z przyprawą korzenną bodaj do wulgaryzmów) :) Wydaje mi się, że świece podpiąłem prawidłowo...