Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sporo Szukałem rozwiązania problemu , lecz nie znalazłem odpowiedzi. Bmw e46 coupe (1999). Fotel kierowcy przestał grzać , lecz nie całkowicie dół grzeje delikatnie góra nie . Dodatkowo pojawił się problem, ze wyskoczył check od poduszki powietrznej . Bezpieczniki są całe , włączniki przekładałem lecz nie wiele to pomogło . Po włączeniu fotela na grzanie na 2 kreski po chwili przełącza się na 1 i po kilku minutach sam wyłącza.

Czytając wątki przeczytałem, ze wina może leżeć po stronie maty pasażera, moje pytanie co ma wspólnego z tym ,że nie działa grzanie od kierowcy

Opublikowano

Mata pasażera nie ma nic wspólnego, może komuś chodzilo o matę grzania, ja bym tylko sprawdził jeszcze wiązke pod siedzeniem skoro blad pojawił się razem z problemem grzania fotela.

A jeszcze jedno problem jest z jednym czy z dwoma?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

1 Problem jest z jednym siedzeniem mianowicie z fotelem kierowcy.

2 Czytałem ,ze blad od poduszki ma zwiazek z siedzeniem pasażera Dla tego jestem bardzo zdziwiony.

Opublikowano
2 Czytałem ,ze blad od poduszki ma zwiazek z siedzeniem pasażera Dla tego jestem bardzo zdziwiony.

Błąd poduszki może mieć związek z siedzeniem pasażera, ponieważ w tym fotelu jest mata zajętości fotela, która tak jakby decyduje czy podczas wypadku wystrzelić poduszkę pasażera, czy nie (zależy czy fotel jest zajęty czy pusty). Mata się zużywa i następuje przerwanie obwodu, przez co świeci ci kontrolka.

Jeśli to jest świeży problem to spróbuj ponaciskać, posiadać, ogólnie po obciążać fotel, jeśli kontrolka zacznie gasnąć i zapalać się to masz odpowiedź. Najlepiej oczywiście będzie podpiąć pod komputer i będziesz wiedział wszystko.

Sposobów naprawy jest kilka. Poszukaj na forum, poczytaj i wybierz coś dla siebie.

Z pytaniem pierwszym nie pomogę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo nie jest to powiedziane ze poduszka zapala Ci sie przez błąd maty w fotelu kierowcy. Tak jak pisał kolega wyżej mozesz miec słaby styk pod fotelem kierowcy gdzie znajduje sie tez wtyczka od napinacza pasów. Równiez on moze powodować taki błąd

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Kupiłem preparat do zasniezialych styków dziś poprzepinam je, jak nie pomoże przełóż fotel kierowcy na stronę pasażera j zobaczę czy coś to zmieni
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale musisz wiedzieć, że kontrolka sama nie zgaśnie, nawet jak usuniesz usterkę. Wyjątkiem jest wspomniana mata pasażera, ponieważ w początkowej fazie problemu kontrolka może się pojawiać i znikać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przeczyscilem styki, zauważyłem że coś było wcześniej łatane przy przerwanym kablu , zrobiłem to po swojemu , fotel grzeje, w tygodni podjadę do mechanika usunąć błąd poduszki , dzięki za pomoc