Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem bo urwałem zderzak z halogenem po kolizji. Teraz naprawiam i mam problem. Mógłby mi ktoś zobaczyć skąd w zwykłym BMW e90 wychodzi prąd na lewy halogen przeciwmgłowy? Urwał się kabel razem z wtyczką i teraz nie wiem. Jakieś zdjęcia jeśli ktoś mógłby zrobić przy okazji? Z góry dzięki za pomoc :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W schemacie jest to opisane -wielofunkcyjny komputer sterujacy 2 i znajduje sie pod kierownicą, nalewo

Z niego wychodzi kabel w kolorze źolto - brazowy ,to jest plus.Pin nr 37

brazowy to jest minus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra ale wychodzi do jednego z przeciwmgłowych...

Czy ty rozumiesz pytanie które zadales?Pytales o lewy halogen i otrzymales odpowiedz na to pytanie...

Na prawy sa idetyczne kolory tylko plus jest wpiety w pin nr 3

Zeby nie bylo niedomówien to lewy jest po lewej jak siedzisz za kierownicą i jest to swiatlo przeciwmgielne...

Mógłby ktoś zerknąć kto posiada ten samochód?

Musisz poczekac bo pewnie wszyscy teraz demontują halogeny i prują wiazki elektryczne zeby Ci odpowiedziec na pytanie - jutro pewnie bedzie lawina postów...

Opublikowano
To widać bez demontowania elementów raczej (tak myślę) urwał mi się cały kabel i nie wiem skąd on wychodził w wiązce ami nigdzie indziej nie ma śladu po dodatkowych urwanych kablach dlatego nie mam pojęcia co mam zrobić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem skąd on wychodził w wiązce ami nigdzie indziej nie ma śladu po dodatkowych urwanych kablach dlatego nie mam pojęcia co mam zrobić.

Gdybys pomyslal , to juz bys to mial naprawione...

Szukaj tego kabla przy reflektorze ( szukaj tylko plusa , minus bedzie przykrecony gdzies do karoserii) , jak nie znajdziesz to natnij kilka cm wiazki ( wźdłuź) i musi tam byc, bo calego nie moglo wyciagnąc...

Opublikowano
Masz mnie za kogo? Doskonale sprawdziłem to co napisałeś. Są 2 urwanie kable, ale one są do klaksonu. Na prawdę jeśli by coś było to bym sobie poradził ale nic tam nie ma! Proszę tylko o pomoc to dlaczego uważacie mnie za debila? Jeśli ktoś ma bmw e90 to prosiłbym o pomoc o jakieś zdjęcia.... Bez demontażu na pewno widać dokąd wychodzi kabel od reflektora przeciwmgłowego, proszę tylko zatem o jedno zdjęcie lub napisanie skąd. Jak już wyżej pisałem w wiązce nie ma dodatkowych kabli lub/i urwanych.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli podczas likwidowania usterki pomyslisz , to lekcja zostaje na cale zycie, a usuniecie drobnej usterki otwiera drzwi do usuniecia powazniejszej...

Skoro slowo Pomyslec kojarzysz z Debilem to podaje Ci wszystko na tacy...

Jesli masz dwa urwane kable od klaksonu, a kazdy odbiornik elektryczny w samochodzie otrzymuje biegun minusowy z karoserii, to jeden z urwanych kabli nie bedzie do klaksonu tylko do halogena...