Skocz do zawartości

BMW F34 2017 rok, interfejs diagnostyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Do fki masz enet. Ten jest do starszych modeli
Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Do fki masz enet. Ten jest do starszych modeli

Nie mogę się z tym zgodzić.

Zależy od programu diagnostycznego.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A czym chcesz diagnozować fke ? Inpą ? Wiadomo, ze do enetu czy icoma jak masz iste ( reingold ) nie potrzeba emulatorów czy innych wynalazków.
Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Istnieje coś takiego jak KTS, AUTOCOM, i wiele innych uniwersalnych interfejsów przy których nie stosuje się kabla enet.
Opublikowano
  • Autor
ok, czyli enet i ista
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Istnieje coś takiego jak KTS, AUTOCOM, i wiele innych uniwersalnych interfejsów przy których nie stosuje się kabla enet.

Tak jest jeszcze cdif, autoboss i pewnie 1000 innych tylko kolega pytał o sam kabel to po pierwsze a po drugie te wszystkie uniwersalne, które wymieniłeś kosztuje po kilka, kilkanaście tysięcy złotych.

Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To napiszcie Panowie jeszcze czy ten kabel z tym oprogramowaniem nada się do mojej F30 z 2014r - potrzebuje do tego samego co założyciel tematu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
moze ktoś wie skad wziąć inpe do F34 ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Inpa jest do starych modeli. Pewnie można coś porzeźbić ze skryptami żeby sobie zrobić do serii f tylko po co. Poszukaj ista-d, kabel enet i szystko działa.
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor
to tak zrobie
Opublikowano
  • Autor
Ista faktycznie mi się sprawdziła, natomiast jeszcze się jej uczę, nie wiem np.jak nią bardzo szczegółowo diagnozować błędy, mam np.blad FEM, ale nie potrafię ustalić której dokładnie funkcji FEM ten błąd dotyczy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Napiszcie mi proszę czy taki zestawem będę mógł diagnozować moje f 32 z 2014r. Mam powracający co kilka miesięcy błąd siłownika turbo i do kasowania błędów m.in. potrzebuję interfejsu.

https://allegro.pl/oferta/bmw-enet-e-sys-ista-kabel-interfejs-cala-seria-f-7639788091