Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakodowałem sportową skrzynie żeby mieć sport+, ale pojawił się błąd łopatek, których nie mam, co oczywiste. Ale dodatkowo skrzynia czasem przełącza się w tryb manualny będąc na położeniu D na kilka sekund i zaraz wraca. Żeby wykluczyć konflikt z łopatkami wróciłem do ustawień 205 z 2TB w VO i sport+ zniknął, ale błędy łopatek zostały. Kody z ISTA: 420665 i 8044B0. I dalej mi czasem przełącza na Manual. O problemie z przełączaniem pisałem już innym wątku, tu filmik jak to wygląda:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
U Ciebie wyraźnie jest jakiś problem ze sterowaniem skrzynią (drugi wątek też czytałem) - może wiązka gdzieś jest uszkodzona ? Konowałem ostatnio sportowa skrzynie w f10 bez łopatek i żadnego błędu nie bylo.
Opublikowano
Doczytałem teraz na bimmerpost (15.bimmerpost.com/forums/showthread.php?s=38e9aa13f2210f4e7df914f242628bbf&t=1033991&page=112) że przy aktywacji skrzyni 2TB należy wyłączyć łopatki w FEM_BODY... :duh: mam nadzieję, że to rozwiąże w końcu problem.
Opublikowano
Właśnie najprościej zamienić 205 na 2TB i zakodować kilka modułów do serii, a jak inaczej bez 2TB, bo znalazłem kilka możliwości i to na różnych forach i konkretów brak...
Opublikowano
Mam taki samy problem. Jeszcze od czasu do czasu przestaje działać klakson. Najprawdopodobniej uszkodzony jakiś przewód, ale jeszcze nie wiem jaki. :)