Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dwa tygodnie temu padł rozrusznik, zostało w nim prawie wszystko wymienione dostałem gwarancje.. . Dziś mechanik założył go odpalił samochód chodzi normalnie,wyłączył zapłon przykręcił kilka osłon zapalił dalej pracuje autko dobrze, nie gasząc silnika dokręcił pozostałe osłony. Następnie wsiadłem do samochodu chciałem ruszyć i autko zgasło ( czasem jak długo autko stoi w miejscu na zaciągniętym ręcznym to trzeba ostro ruszyć ...) Zapaliłem ponownie dodałem gazu ruszyłem może pół metra i zgasł silnik ale słyszę że pod maska pracuje rozrusznik ... dopiero ściągniecie klemy go wyłączyło, co o tym sądzicie? zle podłączony rozrusznik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co to znaczy pracuje ? kreci sie ? jak sie kreci to odpala auto wiec jak Ci ono zgasło ? Co sie dzieje z rozrusznikiem ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Podczas ruszania autko zgasło natomiast usłyszałem że rozrusznik kreci mimo że wyciągnąłem kluczyk , dopiero odłączenie klemy w akumulatorze wyłączyło rozrusznik.Z tego co szukam na własną rękę to trzeba sprawdzić czy jest napięcie na wejściowym biegunie elektromagnesu w rozruszniku, jeżeli jest to jest on prawdopodobnie uszkodzony, jak nie to trzeba szukać w okablowaniu czy zwarcia nie robi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem jest zle poskładany pewnie kreci ale będiks nie wyskakuje i nie zasprzęgla z kołem zamachowym. Taki mi sie wydaje skoro piszesz ze kreci

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii