Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czy ktoś jak ja minimalnie spóźnił się z wymianą płynu letniego na zimowy? Dopadło mnie dzisiaj, był niski poziom, poprosił o dolewkę, dolałem zimowego, który przed chwilą kupiłem i komunikat o niskim poziomie nie znika, dodatkowo po naciśnięciu manetki nie słychać w ogóle pracy pompki, rozumiem, że zamarzło w ch**i trzeba czekać na roztopy... ?

Po kilkudziesięciu minutach komunikat o poziomie płynu zgasnął, ale po wciśnięciu jednorazowo manetki nic się nie dzieje, zaryzykowałem i wcisnąłem ją dłużej (tak, żeby aktywował się sprysk xenonu) i pompka xenon działa, coś tam prysnęło, ale na szybę nic, tylko wycieraczki się kilkukrotnie poruszyły.. :( co jest grane?

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedz na zakupy do centrum handlowego z parkingiem na kilka godzin. Jak nie bedzie działać dalej to pompka do wymiany. Mi się zawsze udało rozmrozić i wszystko działało. Tylko do letniego dolewałem koncentrat zimowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u Ciebie też był brak dźwięku pompowania? Kompletnie jakby pompka była trupem?

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pamiętam już. Ostatnie dwa lata ubiegłem mróz i miałem już zimowy.
Opublikowano
Mnie też to dopadło, zamarzł mi płyn i mam dokładnie takie same objawy - nie słychać w ogóle pompki, do tego po ruszeniu manetką nie załączają mi się wycieraczki. Trzeba zrobić tak jak Jack proponuje :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
puściło i działa! :) ale chyba rozje*ało uszczelnienie w spryskach od xenonów bo teraz mi ucieka płyn zderzakiem :/ także nie obyło się bez ofiar.

6CiWSrm.png

Opublikowano
Mi dzis tez sprysk rozwaliło uciekał płyn zderzakiem. Po ściągnięciu koła następnie odkreceniu nadkola zobaczyłem ze spadł tylko wąż z sprysku od ksenonu. 1h roboty w e87