Skocz do zawartości

E61 potrzebuje rozpiske wtyczki przedniej lampki podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy jak w temacie . Czy ma ktos rozpiske wtyczki lampki podsufitki przedniej ? Chodzi mi o ta lampke nad lusterkiem przod . Wchodzi tam wiele przewodow o roznych kolorach . Bede wdzieczny za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

E34, X336

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e61-530i-tou/FDtJ7EF9

BMW E61 530i Touring / Schaltbilder und Funktionsbeschreibung / Karosserie / Beleuchtung / Innenraumbeleuchtung / Innenbeleuchtung /

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e61-530i-tou/wiring-functional-info/body/lighting/interior-lighting/interior-lighting/umQjoga

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tam bym się nie podłączal na twoim miejscu, napięcie idzie przez moduł a nie ze skrzynki bezpieczników.

Chodzi o podłączenie FLA tak?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najbliżej z najlepszym dostępem jest zapalniczka w nogach pasażera lub latarka w schowku (jeśli nie masz to sprawdź za zaślepka po lewej str. schowka pasażera)

Kabel pociągnij za prawym slupkiem i przeciwnij w dół. To zajmie Ci kilka minut.

Musisz zdemontować słonecznik, uchwyt, obudowę słupka (pod zaślepka airbag jest śruba) odchylic uszczelke i za poduszka pociągnąć kabel. Najlepiej przykleić go po długości szmaciana tadmą.

Do orzeciagniecia kabla za deska przyda się drut.

Obudowa pod schowkiem jest na kilku śrubach z przodu i dwuch z lewego boku. Jedna widoczna, druga za podluzna osłona która wyciąga się posuwajac w tył.

O to tyle. Cała akcja 15 min ale za pierwszym razem może być dłużej :wink:

PS a masz Panoramę?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Było się tak nie wpieniac o tego malucha na fejsie to dawno byś odpowiedź dostał. Chyba mnie źle zrozumiałeś bo to była tylko anegdota i nie pisałem tego w twoim kierunku

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@piter_poznan,

w innym temacie, który chyba mod skasował, pisałeś, że kupiłeś w aso zestaw wtyczkę i przewody.

Tutaj piszesz, że masz dużo przewodów w lampce nad lusterkiem.

Mógłbyś wrzucić zdjęcie tej lampki?

Jeżeli masz dużą lampkę to masz w niej dedykowane miejsce na podpięcie kostki lusterka z fotochromem.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e60 tak nie jest. Fotochrom idzie do bezpieczników z tyłu. W e90 jest moduł w podsufitce FSZD czy jak to się tam ten skrót nazywa

http://i.nfhost.me/images/2018/11/29/Screenshot_20181129_230103.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To to ja wiem, bo sam linkowałem koledze schemat takiego lusterka.

Myślałem tylko, że e61 ma podobnie rozwiązaną kwestię jak e90/91. I, że podobnie jak w e90 też sa dwie wersje lampki nad lusterkiem.

http://rozneroznosci.pxd.pl/gallery/pic882/v2018112923065250800635.jpg

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E60 i e90 ma dużo różnic w elektronice. Inne moduły i rozwiązania.

Lampki w e60 są te same tylko mogą być różnice czy jest mikrofon, sos i szyberdach no i airbag off ale to wszystko oddzielnie jest i można dokładać.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!