Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, mam problem, mianowicie moje xenony polift po vinie z poziomowaniem zachowują się dokładnie tak :
i po zmroku, w nocy nisko świecą . Z tego co zaobserwowałem u innych po włączeniu powinny opuścić się sporo na dół i pójść do górym a u mnie jest tylko ten minimalny ruch. Odnośnie regulatorów łapałem za to gniazdo w obu lampach i nie wyczuwam jakiegoś luzu, są minimalne odchyły góra dół , ale to chyba normalne. Wyciągnąłem oba czujniki poziomowania z wahaczy, przesmarowałem ramienia, psiknąłem kontaktem, ale bez skutku. Jakieś pomysły?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Zależy jak minimalne są te ruchy. Jak kręcisz śrubami z ustawieniami to da się ustawić do odpowiedniego poziomu?

Jak nie to masz padnięte regulatory. U mnie po wymianie wszystko sztywno siedzi, ustawia się idealnie. Wymienić je można samodzielnie, ja z tym kilka godzin się pałowałem, bo dostęp znikomy przez otwory żarówek, a rozkleić tego za bardzo nie ma jak w polifcie.

Instrukcje masz w dziale zrób to sam napisana przez Pushupek.

Opublikowano
wedle mnie te ruchy są tak jakby w normie, czuć opór, czuć, że coś trzyma je.. zdjąłem ramienia z obu czujników i ruszałem góra dół czujnikami, tył reaguje , przód ani nie drgnie.. zamówiłem używkę ori czujnik na przód zobaczymy, czy zadziała :) powinno to rozwiązać problem