Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem ze sprzęgłem w mojej e46 mianowicie po mocnym wciśnięciu słychać taki dziwny dźwięk. Takie jakby zgrzytanie czy coś, ale występuje to po bardzo mocnym wciśnięciu. Mam wrażenie że pedał jakby za daleko wpada i temu tak się dzieję, bo dosłownie cofnę go milimetr i dźwięk ustaje. Czytałem na zagranicznych forach i ludzie z takimi problemami pisali o sprzęgle i łożysku oporowym, ale po wymianach to nie przynosiło żadnego efektu. Mam wrażenie że wina leży po stronie pedału sprzęgła i teraz moje pytanie czy są tam jakieś ograniczniki które mogły się zużyć ? Spotkał się ktoś z was z czymś takim, w którym miejscu tego szukać itp itd. a może jest jakaś delikatna regulacja wychylenia pedału ?

Autko to

Bmw e46 320i 2004 rok sedan.

Opublikowano
Mozesz tylko odpowietrzyc nie ma zadnej regulacij/moze stary plyn .Zazwyczaj jak taki objaw to lozysko ale tego sie dowiesz jak sciagniesz skrzynie..
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam ten ogranicznik ale pedał na niego jakby nie trafia. Chodzi na boki trochę. Moim zdaniem dużo za daleko wpada. Spotkaliście się z tym żeby pedał się tak wyrobił ?
Opublikowano
Tak, ja tak też miałem. Ja wykręciłem ogranicznik z podłogi i dospawałem mu większy grzybek tak by pedał w niego trafiał. Może to druciarstwo, ale działa już ze cztery lata.
Opublikowano

Właśnie też się nad tym zastanawiam, ale bardziej tak żeby rozebrać pedał i jakąś tulejkę tam wstawić. Żeby nie latał na boki.

Dzięki Panowie za pomoc.