Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moim BMW E91 2.0D 177KM. Otoz dojeżdżam codziennie do pracy ok 120km. Wczoraj wracając poczułem ze w samochodzie zaczyna brakować mocy. Moja prędkość maksymalna z pedałem w podłodze wynosiła 80 km/h. Jestem w tych tematach laikiem ale domyślam się, że coś mogło się zapchac. Dzisiaj Podjechalem na diagnostyke. Pokazało dość dużo błędów ale.po ich wykasowaniu niestety moc samochodu nie wraca. Zdarza się nawet tak, że jest problem ruszyć bo brakuje mu "ducha". Poniżej przesyłam błędy jakie pojawiają się podczas diagnostyki(niestety zapamiętałem tylko kody):

- 493F

- 4000

- 3FF0

- 4CAE.

Proszę was drodzy forumowicze o pomóc co mógłbym zadziałać w temacie żeby w końcu samochód zaczął jeździć tak jak powinien. Dodam, że elektryk mówi że zawór EGR może być zapchany. Nie wiem już co mam na ten temat myśleć. Jest może ktoś kto miał podobny problem albo wie na podstawie tych błędów gdzie można by było zajrzeć? Błagam pomóżcie!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. czujnik ciśnienia wstępnego paliwa - sprawdzenie połączenia lub wymiana

2. do przejrzenia - przepływomierz, EGR

Opublikowano
Jesteś w stanie podpowiedzieć gdzie się znajduje ten czujnik od paliwa? I drugie pytanie gdzie w tym modelu i silniku znajdę EGR? Wybacz za brak wiedzy ale w mechanice nie siedzę wcale.