Skocz do zawartości

Operacja wymiany tapicerki welurowej na skórzaną w bmw e32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

W najbliższym czasie zamierzam zrealizować operację przeszczepu skóry w miejsce wnętrza welurowego w mojej e32. Dzięki uzyskanym na forum informacjom, za które dziękuję ich autorom wiem, że będę potrzebował:

1. Garaż - jest

2. Od 0,5 do 1 dnia czasu - weekend

3. Najlepiej nowych spinek do tapicerki (boczki, wykładzina, podsufitka, inne)

4. Cierpliwości - o to może być najtrudniej:)

Dodatkowo wiem, że:

- przy wymianie wykładziny czeka mnie wymontowanie prawie wszystkiego, co ją przysłania (fotele, słupki, kanapa, progi, tunel środkowy, itp.),

- w spinki najlepiej zaopatrzyć się w ASO.

Zakupiona przez mnie skóra jest z modelu sprzed, 92r., czyli różni się od mojej z 93r.:

- nie ma w drzwiach klamek chromowanych,

- posiada trochę inny tunel środkowy tzn. brak jest drewna na popielniczce i obok niej.

Interesuje mnie, czy nie da się "przeszczepić tego drewna do wersji bez?

Czym innym różni się wersja wnętrza z przed 92 w stosunku do wersji 93r.?

Jako, że nowa wykładzina będzie beżowa, chcę ją oddać do pożarnego wyprania. Może wiecie, gdzie w Warszawie, mogę to zrobić?

Na co jeszcze zwrócić uwagę?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
A może ktoś w Wa-wie może chociaż miejsce, gdzie piorą dokładnie i dobrze tapicerki? Pytam, bo chcę wyprać całą nową, beżową wykładzinę podłogi.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano

Zakupiona przez mnie skóra jest z modelu sprzed, 92r., czyli różni się od mojej z 93r.:

- nie ma w drzwiach klamek chromowanych,

- posiada trochę inny tunel środkowy tzn. brak jest drewna na popielniczce i obok niej.

Interesuje mnie, czy nie da się "przeszczepić tego drewna do wersji bez?

Czym innym różni się wersja wnętrza z przed 92 w stosunku do wersji 93r.?

Z góry dzięki za pomoc.

Hmm, z tego co czytałem na forum wroga, to z przełozeniem tej popielniczki jest problem! Trzeba chyba całą konsole przekładac. Ale czy sie na 100% nie da, to nie powiem , bo nie przekładałem. Oby sie dało.

Wnetrze oprocz konsoli srodkowej i klamek rozniło się fakturą skóry - była nieco inna i miała juz schowane szwy na brzegach - nie było ich widac.

Nie było wczesniej tez polerowanego drewna z intarsjami, listw progowych z napisem bmw.

Nie wiem z ktorego roku masz wnetrze, bo mozesz miec takze inne guziczki od ogrzewania foteli i nieco inne zagłówki tylne.

Opublikowano

Dzięki Frank za odpowiedź.

Zapytam trochę od czapy, ale o jakie guziczki od ogrzewania Ci chodzi:)?

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
OK. Czy włączenie tych guzików powoduje również grzanie lub nie tylniej kanapy, jeżeli takowa posiada podgrzewanie?

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było