Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zamiar wymienić przewody do głośników na tyle, ale nie wiem jak je poprowadzić, próbowałem zdjąć listwy sprzodu przy drzwiach ale jakoś niechcą zejśc, nie wiem jak są one mocowane, mają jakieś sróbki, zatrzaski, najlepiej chyba by było puścić wszystkie kable w listwie przy drzwiach , przynajmniej tak mi sie wydaje, macie jakieś propozycje ???

Opublikowano
mozna w listwach przy drzwiach. Mozna rowniez je poprowadzic srodkiem. Tzn sciagamyten panel od komputera(zalezy czy sie go posaida), schowek malutki i przepuszczamy obok galki zmiany biegow oraz przez ham reczny itd . Ogolnie to z kablami w BMW jest dosc grzebania bo malo miejsca jest w miejscu za radiem i zeby jakos to tam wepchac. Ale mi sie udalo :D Z tylu juz sobie poradzisz.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Demontaż listwew przy progowych odbywa sie przez przesunięcie listwy(jak dobrze uchwycisz rękami)po osi w kierunku "do przodu" auta. Montaż odbywa się nasuwając je w kierunku odwrotnym przy jednoczesnym dociskaniu dłoniami do progu. Najlepiej jest to robić we dwie osoby wtedy jest pewność że wszystkie zaczepy trafią na zasuwki, a listwa przed założeniem powinna być odtłuszczona po zewnętrznej powierzchni( ułatwia to przeczepność rąk do nich). Na zaczepy na listwie można "pyknąć" odrobinkę smaru stałego aby lepiej się zasunęła. Nie odrywaj ich na siłę bo one są montowane na przesuw!!