Skocz do zawartości

Czy ktos potrafi rozszyfrowac to oznaczenie felg?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze kupic felg o tkim oznaczeniu do e30 MFI-SRV-BC-08 9JX16H2

czy ktoś potrafi to rozszybfrować? czy one wogule wejdą do E30??

Opublikowano

średnica koła 16 cali

szerokość felgi 9 cali

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
musi byc jeszcze oznaczenie et lub e to jest wazne no i srednica otworu centrujacego !

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Wielkie dzieki Panowie za szybką odp.

Niestety nie wiem jeszcze jakie jest ET tych felg ;/

A czy orjetuje sie ktoś jaką najwezsze opony mozna załozyć na 9"szerokości felgi?

Opublikowano
fajnie bedzie wygladac z oponami 205/55/16 lub 205/50/16 albo ja bym zalozyl 245/40/16 :cool2: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
fajnie bedzie wygladac z oponami 205/55/16 lub 205/50/16 albo ja bym zalozyl 245/40/16 :cool2: :cool2:

205/55 moze byc za wysokie na e30 przy felgach 9calowych, 205/50 jest ok. Snap mialem takie felgi jak pytasz z oponami 205/50/16 na E30-tce - pewnie ET bedzie w granicach 15 (zazwyczaj takie jest przy tej szerokosci) , na czerwonych sprezynach (40mm obnizajacych) i minimalnie obcieralo o nadkola :mad2: zalezy jaki masz zawias...

PZDR

Opublikowano

205 na 9 calach mniam mniam :D :D :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

i od razu beda czestsze wizyty na stacji :)

apetyt na tinte MNIAM MNIAM

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
i od razu beda czestsze wizyty na stacji :)

apetyt na tinte MNIAM MNIAM

Dziei chłopaki za szybkie odp.:)

Wiele chyba więcej nie spali bo z tyłu juz mam 205 opony tyle ze na 15"

Opublikowano
Panowie dowiedziałem sie juz ze jest tak jak mówił kolega jack325e ET15 czy jak załoze opony 2005/50R16 na seryjnym jak narazie zawieszenu to ne bedzie obcierać??:)
Opublikowano

Panowie nikt nie wie???

Mam jeszcze takie pytanie do Was :) czy pewni jesteśce ze na 16" felgi 9" szerokie da sie nacągnąc opony 205/50?? i czy nie muszą byc jakies specjalne opony?? bo podjechałem do znajomego wulkanizatora i powiedział ze nie da rady :( a nie chce sie wpakowac na minę ;/ juz sie dogadałem z klentem co do ceni i wogule w przyszła sobote moze bym je miał :)

PANOWIE ! nikt sie nei wypowie :mrgreen: a moze ma ktoś namiar na wulkanizatora w okolicach Karczew => Otwoack => Wawa ktory by si epodjoł ewentualnie załozenia takch opon?

A felgi wyglądają tak .... :) co sadzicie o tym wzorze?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img299.imageshack.us/img299/7804/1218557861rx2.jpg

Opublikowano
Snap jak pisalem wyzej mialem takie felgi na e30 (9x16ET15) z oponami 205/50 ale tylko z tylu - nie mam pojecia jak to bedzie wygladac i uzytkowac z przodu !! Ja mialem przod 7,5x16ET25, tyl u Ciebie na seryjnym zawiasie nie powinien obcierac (przynajmniej bez zaladunku). A aby naciagnac (zalozyc) taka opone na 9 calowa felge, musisz pojechac do zakladu ktory bedzie mial sprzet do "w szczelenia" (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) opony, ale jest to wykonalne :D i nie musza byc zadne specjalne opony !
Opublikowano
jack325e Wielkie dzieki za rzeczową odp :cool2: A teraz pytanie do wulkanizatorów z Mazowieckiego :twisted2: Kto podejmie sie takiego "w szczelenia" opon na felg :) :mrgreen: