Skocz do zawartości

730d 2001-co ile wymiana paska klinowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klinowego?

masz na myśli co ile wymiana pasków wielorowkowych napędzających pompę wody, wspomaganie, alternator, klimę i kilka innych rzeczy?

czy pytasz co ile wymiana paska rozrządu, który tu zresztą nie występuje

Opublikowano
sorry mialem na mysli paski wielorolkowe.. :duh:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sorry mialem na mysli paski wielorolkowe.. :duh:

Wielorowkowe, nie wielorolkowe... :)

Wymienia się je wtedy, kiedy pojawi się pierwsze pęknięcie po wewnętrznej stronie (na rowkach). Ludzie przeważnie jeżdżą dalej, jak pęknięć jest już cała masa, ale... ja bym tam nie ryzykował. Żywotność pasków zależy od producenta tak na prawdę, a nie od przebiegu. Po prostu co jakiś czas zerkaj do nich i tyle. Ponadto wymiana to koszt na prawdę niewielki (u mnie oba paski kosztują w sumie 110zł).

Jak pasek strzeli - też nic strasznego się nie stanie, ale jak wygląda BMW '7' czekające na poboczu :) (bo dalej nie radzę jechać).

Kai
Opublikowano
Zdarza się tak że same paski przeżywają rolki. U mnie pasek był w stanie wzorcowym ale rolki już zaczeły piszczeć. Paski w ASO nie są drogie ale warto.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska