Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Małża słyszała, że coś było nie tak, ale uznała że się rozjeździ, no i się rozjeździło :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Teraz szansa na pro-kit! :)

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Pomyślałem, podumałem i Sachsa zamówiłem.

Wolę standard niź glebę. Fura ma być uniwersalna na wjazdy w lekki teren jak trzeba również. Na niemieckiego automaba ledwo 2 razy w roku wylatuję, więc bez sensu.

• 4 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Mały pit-stop z okazji 345000km na oryginalnym rozrządzie :8) :

- Czujiniki parkowania - podmianka na nówkę nieoryginalną - działało przez 1 dzień, zabieg do powtórki. Przy okazji pozbycie się kilku kg zalegającej ziemi i wyczyszczenie wnęki kompresora zawieszenia.

- Siłownik klapy bagażnika Stabilus, uzupełnienie płynu podnoszenia klapy - działa i póki co nie cieknie. Jak coś jest drugi na pozbycie się całkowicie problemu :mrgreen:

- Płukanka, olej,

- Koło pasowe

- Odma OE

Mały bonus - jak to śmiga po górkach to bajka jest :

https://rumble.com/embed/v2da4y6/?pub=vbyu7

bYHxIu3.jpg

XsyjZPG.png

• 3 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Kolejny pit-stop.

Tym razem zawieszenie z tyłu:
ECDOAeF.png

+ doszły drążki i końcówki kierownicze, klocki hamulcowe z tyłu, i oczywiście geometria.

Efekt, lepiej niż zadowalający, fura płynie, tylko wiatr szumi 😄

A na deser kierownica m-pak w stanie bliskiemu ideałowi udało się wyrwać na alledrogo, pięknie leży pod ręką 😄

Przycisk start/stop - nakładka z chin i wygląda nieźle

Ta58TOF.png

DjNEOwg.png

Polerka świateł i ceramika od nowa - 3 lata wytrzymało, ale już zaczynało żółknąć:
DNqaQs2.png

I kilometry lecą   🥰

PGKoRl2.png

Edytowane przez madseason
  • 6 miesięcy temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Dwie małe autualizacje.

Radyjko padło, w końcu pojechło do naprawy, typowa usterka przegrzania płyty głównej i restartujący się ekran. JBL to nie to, ale coś przynajmniej gra 😉

No i w końcu wiosna idzie to skusiłem się na tymczasową opcję RWD - prowadzi się zupełnie inaczej.

nvaUZTi.png

rx4kwV7.png

• 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na 18 urodziny jakiś prezent się należy 😄

Radio wróciło z lutowania procka i ramu, wgrane menu, aktualizacja, ale trzeba pójść krok dalej.

Na codzień była muza z telefonu przez BT, nawigacja tel albo garmin i kamera cofania z garmina.

Finalnie wpadł całkiem spory chińczyk, jak się okazuje o niezłych parametrach snapdragon 680, 8GB RAM, kamera cofania w klamce bagażnika i nowe kierunkowskazy - stare już mają dość, pożółkły i rozwarstwiają się.

S2xwSDq.png

Największy problem to upchnąć wszystkie kable za radiem

EDBBYBn.png

lqJZp0j.png

yTknKwj.png

Opcji ma tyle, że ledwo podstawowe przeszedłem - muzyka gra, nawigacja działa, więc 90% już jest 🙂

tyrJUkz.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Dźwięk pierdząco-płaski, więc trzeba wrócić do tego co miałem w standardzie - wzmacniacz słuchawkowy i reduktor szumów.

A dodatkowo kamera cofania działa jak należy - zasilania z radia, więc niezależna od świateł cofania.

KnzUuzV.png

VNqvp4M.png

0RQYZiO.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...