Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam od 3lat w aucie odmę oryginalną bmw kupiona w czescidobmw za około 200zł.Na dzień dzisiejszy odmy podrożały.. 320zł.. :evil:

Chciałem spytać czy montował ktoś odmę do diesla marki febi?

Podejrzewam,że coś z moją odmą jest nie tak.Czyściłem ją już z 3,4 razy ale tam jest taka membrana+spręzyna.Po wyjęciu odmy gdy dmuchnę w otwór na obudowie to membrana się odezwie/ruszy ale nie płynnie tylko jak by ''sklejona była''.Olej jest w porządku z tego co widzę.Dzisiaj dłubałem przy aucie i zauważyłem zapocenie odmy u góry tutaj jak pokrywa pod która jest sprężyna + membrana.Zapocenie było na jednym zaczepie plastikowym.Wyjąłem wyczyściłem odmę i założyłem.Kolejny podwód dla ktorego ją wyjąłem to olej sączy się z przewodu,który łączy rurę przepływomierza z odmą

W zasadzie nie wiem co zrobić bo febi mógłbym kupić.A oe bmw nie bardzo.Ceny strasznie poszły w górę części które kilka lat temu kosztowały prawie połowę mniej

Jeśli febi to szit to póki co zostawię obecną i będę obserwował

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Febi i vaico jest ok, montowałem obie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pytasz o kopciucha czy pb? :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem, to pytanie retoryczne było..przecież w tytule jest kopciuch. Oczywiście chodzi o diesla.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

ok kupię febiego odmę raczej bo za ori 330zł to przesada trochę :roll:

Wczoraj czyściłem moją odmę.Dzisiaj rano odpaliłem autko i jadąc jakieś 1,2km but i chmura dymu potem przeszło.Siedzi oryginał bmw + - 3,4lata ma przebieg z 70tys

Opublikowano
Ja jak zamontowalem odme firmy vaico zauważyłem że trudniej było odkręcić korek oleju tak jakby był zassany i dodatkowo wydawało mi się że puszcza więcej oleju niż oryginalna