Skocz do zawartości

Problem ze wspomaganiem kierownicy....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, temat juz kiedys poruszany przezemnie... Opisywalem sytuacje gdyz w okresie letnim uciekal mi plyn ze wspomagania conajmiej 2 razy w tygodniu.... Odkad temperatury spadly zmienila sie oczywiscie gestosc cieczy, wyciek oleju nie ma juz miejsca.... Czy jest jakas konkretna "rzecz" ktora w tym przypadku jest w moim samochodzie uszkodzona ! Jestem w Angli i sprawdzenie to u jakiegos porzadnego mechanika graniczy z cudem ... :)))) dziekuje z gory za pomoc POZDRAWIAM
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Skąd ucieka Ci ten płyn??? z którego miesjca dokładnie czy zlokalizowałeś wyciek?? Czy spod zbiorniczka spod wężyka czy skąd??? Zazwyczaj w większości aut jakie widziałełem mowa o BMW to lubi się tam pocić, ale nie żeby wyciekać. Chyab , że zalałeś jakiś inny płyn niż był do tej pory :mad2: sprawdz skąd jest wyciek, zakładam, że spod wężyka tam jerst taka obejma albo jądokręć albo wymień wężyk i ten zacisdk to nie kosztuje drogo
Opublikowano
Cieknący ATF roznosi się po całym wspomaganiu a nawet silniku poprzez pęd powietrza. Aby zlokalizować miejsce wycieku trzeba wszystko dokładnie umyć i wysuszyć i po przejechaniu jakiegoś odcinka dobiero szukać miejsca wycieku.
Opublikowano
Chcialbym tak zrobic i umyc podwozie bo widzialem ze zachlapalo mi troche przekladnie ale zrobienie czegos w UK porzadnie i w miare po kosztach graniczy z cudem :))) Wczoraj np. pojechalem umowic sie na wymiane oleju ktory sam zakupilem w polsce gdyz jest tanszy.Odpowiedz byla taka iz nie moga mi wymienic bo maja kontrakt z firma ktora dostarcza im olej i moga tylko ten zalewac.... Paranoja, czas chyba wybrac sie na jakis urlop i zrobic co trzeba u nas... dziekuje za rady, bede dalej wszelkimi sposobami szukal przyczyny aczkolwiek nie bedzie to latwe... :modlitwa:
B-bardzo M-mądry W-wybór