Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jak w temacie sprawa dotyczy alternatora a dokładniej sprzegielka alternatora. Nigdzie nie mogę dobrać właściwego . Alternator jest firmy denso o numerze 1042106250 ze sprzęgiełkiem koyo przykręconym śruba m14 oczywiście prz użyciu specjalnego klucza. Zamawiając nowe sprzegielko dostaje inne na wejściu wirloklinowym przykręcanym torxem.

Silnik n53b30a auto z 2010r

Opublikowano (edytowane)

Dzwiek jest przy odpalaniu auta porownywalny do stukotu. U mnie to 100% sprzegielko gdyż temat przerabiałem już w e90.

Problem w tym ze teraz nie mogę nigdzie dostać takiego sprzegielka odpowiadające aktualnie temu co jest teraz.

Edytowane przez Venom90
Opublikowano
wstrzymaj się do piątko jadę do człowieka wyłącznie od tych tematów i na pewno wie jaki trzeba dopasować - dam znać tutaj
Opublikowano
Na twoim alterntorze jest sprzegielko z wieloklinem z przodu czy jak u mnie sześciokąt. Te na wielokline można dobrać bez problemu ale to co ja mam już jest problem...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie okazało się łożysko koła kompresora klimatyzacji - po wymianie cisza

Prosze, podaj nr czesci i koszt. U mnie na 90% jest do wymiany bo glosno pracuje po zalaczeniu klimy.

Opublikowano
nie pod am Ci kolego bo robił mi to spec w wawie od sprężarek - przy okazji bardzo polecam Pana z Modlińskiej 330B, cena z serwisem klimatyzacji 450 zł. Uważam że to bardzo przyzwoita kwota.