Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co widzę X3 występuje z dwoma rodzajami świateł tylnych oraz trzema typami przednich.

Przód:

1) Xenon - bazowe

2) S5A4A LED o rozszerzonym zakresie i kierunkowskazy tradycyjne (dopłata 5.148zł lub standard w pakietach xLine, Luxury, M)

3) S552A LED adaptacyjny i kierunkowskazami LED (dopłata 6.670zł lub 1.522zł do pakietów xLine, Luxury, M)

Tył:

1) Tradycyjne żarówki

2) LEDowe w pakiecie z LED przód tj. S5A4A oraz S552A

Czy ma ktoś zdjęcia jak wyglądają podstawowe światła Xenon w G01 ? Chodzi mi o porównanie do LEDów S5A4A oraz jak wyglądają światła tylne tradycyjne (bo LEDy to wiem :) ) ?

ps: albo Xenony wyglądają na pierwszy rzut oka identycznie do podstawowych LEdów, albo zdjęcia które wyrzuca google są blednie opisane.

ps2: Przy tak małej różnicy w cenie S5A4A vs S552A - a tak dużym skoku wizualno-jakościowym cholernie żałuję, że nie wybrałem tej opcji - właściwie przez pomyłkę. W starszych wycenach te obydwie wersje nazywały się tak samo...

44706086325_83bfd0faab_z.jpg

Opublikowano

Udało mi się znaleźć na mobile.de wśród setek aut dwie oferty na X3 G01 wyposażone w podstawowe światła.

Wyglądają tragicznie i jeżeli to rzeczywiście LEDy, to mają bardzo dziwny wygląd.

Przypominają zwykłe tradycyjne lampy halogenowe i to jeszcze bez soczewek...

Trochę dziwne jest to, że na stronie bmw.pl nie możesz zobaczyć jak dany element wygląda w wersji bazowej - nie dotyczy to tylko powyżej omawianych świateł, ale i tylnej regulacji nawiewu (gdy nie wybierzesz trój-strefowej klimatyzacji), czy nawet jakiego koloru są plastikowe plecy foteli przy danym kolorze tapicerki...

44911304784_666ac28c08_b.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Uważam że światła to obowiązkowo z cennika minimum ledy standard a powinno się brać adaptive led - wtedy w nocy jest bezpiecznie dla kierującego i pieszego a wiemy jak u nas jest.... ciemno jak .... :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kapitalista77 - na twoim zdjęciu widać lampę ze zwykłymi halogenowymi żarówkami H7.

Dostępne są jeszcze dwie wersje lamp led.

Led standard - kierunkowskaz z boku. Zwykła żarówka kierunkowskazu

Led adaptive - kierunkowskaz u góry na całej długości lampy. Kierunkowskaz led

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy może ktos przybliżyć Jak świecą te podstawowe światła z żarówkami H7 bo jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Tzn: jaka żarówka odpowiada za długie jaka za mijania Jak wyglądają ringi???

:roll: :idea: