Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wymienialem podsufitke i tyle o ile spasowała się świetnie to tylne osłony słupków nie pasują zbyt dobrze. Auto przed-lift ('98), wcześniej sufit miałem bez tego czajnika alarmu (kwadratowe pudełko na środku sufitu) natomiast nowa podsufitka kupiona już z tym czujnikiem. Czy to znak, że jest to sufit po-lift a słupki przed-lift? Jakie osłony mam kupić żeby to pasowało? Osłony słupków sa na klipsy, więc przed-lift. Czy mam szukać tych osłon słupków po-lift bo mają inny kształt? Osłony nie są spasowane w górnej części sufitu. Są tak jakby zbyt plaskie a sufit wydaje się bardziej wybrzuszony. Dzięki :|
Opublikowano
A u mnie otwory na rączki się spasowaly idealnie. Więc idąc tym tokiem rozumowania, sufit powinien byc przedlift tak jak samochód. A tylne osłony słupki po prostu zostaly z tamtego starego sufitu i nie pasują. Szukam tych na wkręty i zobaczę :x
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlaczego miało nie być antracytowej w przedliftach? :o oczywiście, że były. Nawet robiłem oględziny takiej sztuki, wszystko zgodne z vin, zaraz może nawet wygrzebie wyposażenie.

Jednak ten miał jasny sufit..ale to wyposażenie standardowe przy m-pakiecie, więc oczywiście były takie sztuki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przednie slupki sie dobrze spasowaly, slupek 'B' tez, tyl ladnie wskoczyl w zaczepy na górnym podszybiu. Ogolnie odnioslem wrazenie, ze jest to sufit przedlift podczas montazu bo slyszalem o troche nie pasujacych raczkach, co w moim przypadku zupelnie nie mialo miejsca. Nie sprawdzilem niestety numerów sufitki przed montazem... to byl blad. Na dniach bede mial oslony slupków C na wkrety i wtedy zobacze, bo jesli to nie bedzie pasowac to juz pomysly mi sie wyczerpaly :D Jutro moze wrzuce zdjecie :) A wie ktos moze czy ten sufit z tym alarmem szedl zarówno przedlift i polift? I jak rozróznic te podsufitki wizualnie? :?:
Opublikowano
Zalozylem te drugie slupki i wszystko ladnie pasuje. Jedynie jeden z dwóch kolków w slupku jest inaczej umiejscowiony i nie wchodzi w dziure, wiec go wyjelem. Slupek wsuniety w uszczelke trzyma sie na jednym kolku. Swiatelka spasowaly sie ze starych slupków. Roznice miedzy slupkami mozna zobaczyc TUTAJ i TUTAJ Dolny slupek to przedlift- ten co mialem na poczatku i nie pasowal, Górny to ten drugi co zakupilem (polift?) A wizualizacje spasowania TU i TU :wink: