Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W jaki sposób usunąć mechanicznie dpf aby było to dobrze zrobione oraz wiecie kto usunie mi to programowo w normalnych pieniądzach w Trójmieście?N47 143km e87
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiedziałbym Ci jakbym wiedział jak, ale ja kupiłem już z wyciętym i wyprogramowanym. Jak na te chwilę nie spotkałem jeszcze diagnosty który zweryfikowałby obecność DPF inaczej niż patrząc czy jest puszka:) Ten ich sprzęt nie mierzy PM, czyli zadymienia spalin. Jak spojrzą wzrokiem i widzą że dymi jak lokomotywa to nie puszczą i tyle. Jak nie dymi to podbija.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przerzuć się na konia, nie będziesz truł:P

Tak na poważnie to ubolewam nad tym, że mój został wycięty. Nie lubie jak jest coś nie tak jak fabryka wypuściła.

P.S. najśmieszniejsze jest to, że nas będą ścigać a olbrzymie firmy które zanieczyszczają środowisko mają gdzieś. Nas, tych na końcu łańcucha najłatwiej karać, potężne firmy nic sobie z tego nie robią.

Opublikowano
W jaki sposób usunąć mechanicznie dpf aby było to dobrze zrobione oraz wiecie kto usunie mi to programowo w normalnych pieniądzach w Trójmieście?N47 143km e87

Zobaczyłem temat i musiałem wejść zobaczyć post. Niestety jeszcze bardziej pikuje poziom. :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Po co chcesz usuwać dpf?

W jakim celu?

Trzymam kciuki (na serio) aby wreszcie wzieli się za januszy wycinających dpf i wlepiali po 5000 zł kary i zabierali dowód rejestracyjny.

Pozdrawiam

Maciek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przerzuć się na konia, nie będziesz truł:P

Tak na poważnie to ubolewam nad tym, że mój został wycięty. Nie lubie jak jest coś nie tak jak fabryka wypuściła.

P.S. najśmieszniejsze jest to, że nas będą ścigać a olbrzymie firmy które zanieczyszczają środowisko mają gdzieś. Nas, tych na końcu łańcucha najłatwiej karać, potężne firmy nic sobie z tego nie robią.

Co to za argument z tym koniem? Chcesz to wąchaj to co wychodzi z auta bez dpfa, ja nie chcę :lol: :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak jedziesz koniem w powozie to rura wydechowa prosto w twarz:)

czy diesel czy benzyny z wtryskiem bezpośrednim wyrzucają z siebie cząstki stałe, które ma wyłapywać filtr cząstek stałych. Znawcy tematu mówią, że te w benzynach są groźniejsze, bo drobniejsze.

Podoba mi się też temat z elektrycznymi autami z artykułu wsawionego przez to forum:

https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-samochody-elektryczne/samochodyelektryczne/news-szokujace-wyliczenia-ekspertow-precz-z-elektrykami,nId,2648304#utm_source=fb&utm_medium=fb_share&utm_campaign=fb_share&iwa_source=fb_share

Sama prdukcja elektryka to zerowa ekologia a i ładowania to lipa. Prąd w Polsce też nie bierze się z nikąd i okupiony jest kupą dymu.