Skocz do zawartości

Kontrolka ręcznego- płynu na full

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Płyn na full a kontrolka nadal się świeci. Podejrzewam, że czujnik w zbiorniczku padł (najgorsze, że czujnik jest zintegrowany ponieważ to przedliftowa wersja). Czy jeżeli wepnę spinacz albo kabel w dwa piny kostki idącej do zbiorniczka mogę sprawdzić, czy to wina samego czujnika? (nie chcę zrobić jakiegoś zwarcia).

Podkreślę, że nie pali się ASC ani też info o kończących się klockach a wszystkie czujniki prędkości działają idealnie (pokazują w inpie prawidłowe wartości). Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ hamulce to ważna rzecz. Na koniec dodam, że płynu nie ubywa a sam czujnik ręcznego działa bo nawet na zaciągniętym ręcznym i próbie ruszenia jest alert dźwiękowy.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze mówię ale zobacz żarówki stopu. Były też przypadki że jak już było mało klocków to się paliła kontrolka tylko od ręcznego. Wiesz np czujnik hamulca jeszcze się nie styka, ale klocka jest tak mało że tłoczek się mocniej wysunie i pokazuje za mało płynu. W sumie dziwny przypadek, bo ja bym obstawiał tylko za mało płynu, albo czujnik ręcznego. Może też być czujnik poziomu płynu hamulcowego:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz przy dźwigni ręcznego , pod tym mieszkiem tam jest taki kabelek który sygnalizuje zaciagnięty ręczny. Zobacz czy jest z nim wszystko ok

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Sprawdz przy dźwigni ręcznego , pod tym mieszkiem tam jest taki kabelek który sygnalizuje zaciagnięty ręczny. Zobacz czy jest z nim wszystko ok

Ręczny wyglada tak: https://zapodaj.net/c736bdbe3ef32.jpg.html

Czujnik odchodzi od blaszki i wg mnie działa prawidłowo tylko nie wiem czy powinna być tam masa w jednym wtyku...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje sie ze jest ok.Sprawdz błędy cos powinno byc a jak nie to zrób mostek na wtyczce wtedy bedziesz wiedział czy to czujnik w zbiorniczku

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
wydaje sie ze jest ok.Sprawdz błędy cos powinno byc a jak nie to zrób mostek na wtyczce wtedy bedziesz wiedział czy to czujnik w zbiorniczku

Ok sprawdzę. A jak można zrobić mostek najprościej ?

Edytowano 03.11

Kable wsadzone we wtyczkę i nadal to samo. Błędy sprawdziłem inpą i nic nie wykazuje. Jakieś sugestie ? Czy może być to któryś z czujników klocków ? Proszę o sugestie.

Edytowano 23.11

Problem wygląda tak: