Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błędy masz dotyczące sterownika świec żarowych oraz filtra czątek stałych. Z jakiegoś powodu ci się nie wypala.

Błąd sterownika jest fość dziwny , bo nie dotyczy konkretnych świec tylko braku komunikacji z urządzeniem. Albo masz go całkiem wyjęty, ale wtedy chyba byłoby więcej błędów. Może ktoś wsadził tańszy z M47, który nie jest kompatybilny z N47 mimo, że z zewnątrz tak samo wygląda.

Opublikowano

A da rade to jakiś sprawdzić np.po numerach? Tego błędu od sterownika nie da się usunąć.

Dodatkowo za radą kolegi sprawdziłem rano temperaturę wody i okazuje się ze pokazuje 69 stopni wiec pewnie z tym związane jest porrane szarpanie, który czujnik za to odpowiada i gdzie on jest?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej wykręć, bo łatwy dostęp i wpisz numery z niego w google.

Ogólnie BERU GSE101 jest do M47 , GSE105 jest do N47. Wizualnie wyglądają identycznie, ale nie są zamienne.

Jeśli chodzi o czujnik temperatury cieczy chłodzącej to jest tu, numer 7:

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=UD71-EUR-04-2009-E87N-BMW-118d&diagId=11_4077

Opublikowano
Masz taki jak powinien być. U mnie był ten sam błąd o braku komunikacji, po prostu był uwalony i nie dało się go naprawić, można kupić BERU 105 w dobrych pieniądzach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i może teraz wypali ci DPF. Co do kwesti błędu stetownika świec, to sterownik masz prawidłowy. Szukaj teraz sprawnego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Tak szukaj GSE105 i na bank GSE101 od M47 nie pasuje. Ty potrzebujesz numer 12218591723

Ja kupuje zawsze tu, do wyboru oryginał, czyli Beru lub Beru:)

https://www.czescidobmw.pl/partscatalogue/wyniki-wyszukiwania,12-12218591723.aspx?

Poprawiłem firmy, bo mi się Behr z Beru zamieszał:(

Edytowane przez Jack79