Skocz do zawartości

E46 Harman Kardon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponieważ postanowiłem pozostać ze swoim E46 kolejne 10 lat :D chciałbym trochę podrasować pojazd. Padło na Harmann Kardon, czy ktoś ma doświadczenia z dołożeniem tego systemu do auta wyposażonego fabrycznie w CD Business i zmieniarkę CD. Wypatrzyłem system, wypatrzyłem boczki drzwi... i co dalej. czy ktoś to może zamontować ?
Opublikowano
System ten szału nie robi niestety:) ja go mam fabrycznie, ale jak iść w jakieś przeróbki, to już chyba lepiej zakładać coś lepszego, ale poczekaj na opinie innych, bo nie testowałem go z radiem lepszym niż fabryczna navi. Jeszcze zależy czego szukasz, bo schodzenie z tonów w dół to ma zajebiste ale basem i głośnością szału nie robi:) chociaż dla mnie w pełni wystarcza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taa, to przejedź się e46 ze zwykłym audio :wink: mam jedno i drugie, różnica jest kolosalna, u mnie harman gra bardzo dobrze, jak ktoś nie jest audiofilem to będzie zadowolony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Miałem E46 ze "zwykłymi głośnikami" i to faktycznie porażka.Słuchałem też HK i różnica była na korzyść HK oczywiście.Natomiast jeżeli masz zamiar pozostać dłużej z E46 to chyba pokusiłbym się o dobry nie fabryczny zestaw-nie z górnych półek,ale porozmawiać z kimś ogarniętym od caraudio,przedstawić mu budżet i rozważyć propozycje.
Opublikowano
Tylko nie ta... Ze zwykłym audio jeździłem i to co najmniej, pięcioma e46. Wiadomo że Harman jest lepszy ale szału nie robi jak mówiłem i to jest naprawdę chyba nawet bose czy jakoś tak w Audi A3 p8 gra lepiej. Chociaż jestem hejterem Audi. A co do bmw to e90 2008rok gra dużo czyszcej od Harmana z e46. Co kto lubi może jestem audiofilem:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kilka lat auto z bose (lancia) i harman u mnie w sedanie gra na podobnym poziomie, między standardowym audio w e46 a bose jest przepaść, oczywiście w moim odczuciu, tak samo jak porównany z harmanem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja się z tym w pełni zgadzam :!) chociaż bussines cd też były różne wersje że standardowym audio i jedne grały tragiczne a drugie dobrze bynajmniej z tego co od czułem. Sądzę że Harman gralby jeszcze lepiej tylko nagłośnienie przewyższa możliwości fabrycznego radia.
Opublikowano

Mam Harmana w swoim e46 touring i co mogę podpowiedz:

zanim zaczniesz zakupy - ile masz pln na audio?

Harman - gra dobrze i jestem pozytywnie zaskoczony jakością dźwięku (z płyt cd),dobrze by było gdyby wszystkie głośniki były "zdrowe" a nie poprute... (radio z którym grał to Alpine cd 53 a teraz duża nawi chinol)

Jak chcesz żeby w aucie grało porządnie akceptujesz odstępstwa od vin-u ;) to myśl o dobrym audio:

na początek wygłuszyć drzwi (jest różnica na plus cięcie dziur, dystanse z mdf i porządny zestaw odseparowany w drzwi i już będziesz zadowolony:)

Wzmacniacz - są teraz fajne propozycje (w tzw klasie D) czyli małe, z małą emisją cieplną i fajnymi mocami w rms, którym jako sygnał można dać sygnał idący na głośniki (czyli w zasadzie "wpiąć je w instalację")

Ostatnio przerabiałem zabawę w car audio w Yarku mojej małżonki, radioodtwarzacz cd, głośniki 10 pod szybę Focal, woofery w drzwi DLS, kable, teraz dokupiłem wzmacniacz - wygłuszenie drzwi i w sumie całego auta zrobione na początku, wiem nie to forum ale zmierzam do tego że aby to grało fajnie trzeba wydać z 1k minimum (posiłkując się markowymi używanymi, samo wygłuszenie pochłonęło około 300 zł).

Opublikowano

Podepne sie pod temat. Mam HK ale prawy glosnik zaczyna furczec. Myslalem, zeby wrzucic zamiast glosnikow HK w drzwi siakies lepsiejsze.

Ktos podpowie co zamiast glosnikow HK w przednie drzwi?

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat bo po spaleniu głośnika w moim aucie miałem duży problem z dokupieniem oryginalnego zamiennika. Ja mam wersję e46 compact ale bardzo niespotykaną wersję wyposażenia i jak na tą wersję również wyjątkową instalację nagłośnieniową. Wyjątkowa bo 2 ohmowa, więc na dzień dobry jest mega problem w kupieniu czegoś na zastępstwo. Z racji tego, że w compacie głośniki mają inne mocowania niż w innych wersjach e46, to nie mogłem od tak założyć HK z tych wersji i koniec końców poratowałem się tym, że kupiłem HK od sedana wsadziłem w dokupione dystanse od compacta i teraz mam znów głośniki 2 ohmowe.

Wymiana głośników na 4 ohmowe spowoduje przynajmniej dwa razy cichszą muzykę wydobywającą się z głośników.