Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie ostatnio po wiekszych deszczach w moim aucie mokra jest podloga od strony pasażera. Po dzisiejszej nocnej burzy znowy jest troszke wilgotna. Wczesniej myslalem ze moze podczas jazdy gdzies podmaka a tu sie okazalo ze to nawet podczas postoju jest mokra. Moze ktos ma jakis pomysł co to moze być tzn. jaka jest przyczyna tej sytuacji...?
Opublikowano
wymien mikrofiltry kabinowe oraz przeczysc kanaliki czy rurki odprowadzajace wode z puszek filtrow sporo gromadzi sie tam syfu (lisci) a pozniej zalewa przez nawiew na nogi
Opublikowano
Pod nogami kierowcy i pasażera są w podłodze metalowe zaślepki- sprawdź czy ich nie brakuje. Gdy namokła ci gąbka pod wykładziną to sama tak łatwo nie wyschnie. Najlepiej jest ją odchylić i zostawić tak żeby wyschło- w przeciwnym razie rdza na podłodze to kwestia czasu.
Opublikowano

Mam prośbe czy mógłby ktoś mi jaśniej wytłumaczyć co i jak np. gdzie można szukać te kanaliki o których napisał Krasek i może ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły na taką sytuację jak u mnie zaistniała? A odnośnie tych zaślepek co mówił Kowal to wątpię żeby woda dostawała sie od spodu skoro autem nie jeździłem w czasie deszczu...

Pozdrawiam i czekam na pomoc!