Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dzięki uprzejśmości kolegi lynxbmw@gmail,com, dostępne są także mapy:

Road Map Europe East MOTION 2019-1

https://mega.nz/#!LyIjFawA!uRbfWw1R9dNbdH_2ULYGogaNSpwi3hPFpBpTIfTz6Tc

Road Map Europe West MOTION 2019-1

https://mega.nz/#!7uhUEAaR!MqbrUupb3texIgtDpwHizsZTgOAHNhWH86tQuxRleyY

Aktualizacja dla aut z mapą MOTION wyprodukowanych po 03.2010. Aktualizując wcześniejsze, pojawia się błąd przy 75,9% ze względu na brak pamięci w urządzeniu.

Edytowane przez Jack79
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od tego gościa zawsze działają. Nie spotkałem się zeby nie śmigało. East ktoś instalował i było ok. West nikt nie pisał, ale pewno jest też ok.
Opublikowano

Witam,

Aktualizacja wersji west doszła do 75,9% i wyskoczył błąd odczytu USB. Kontynuować czy przerwać?

Jeśli dam kontynuować to po paru sekundach ten sam błąd. Jeśli dam anulować to pyta sie czy przerwać i przerywa aktualizację. Po ponownym uruchomieniu silnika i ruszeniu zaczyna aktualizacje od 75,9% i zaraz wyskakuje ten sam błąd. Próbowałem podmienić pen-drive na inny ale to samo zaczyna od 75,9%.

uruchamiałem ponownie iDrive - to samo. W miejscu gdzie pokazywał wersję mapy teraz czarna tabliczka.

poprzednia mapa west Motion 2017-1.

bez pena w skrytce nawigacja się nie uruchomi.

Czy da się to jakoś bez większej ingerencji zmusić do aktualizacji od nowa z innego pena?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Włóż starsze mapy na pena i spróbuj.
Opublikowano

Okazje się jednak, że mapa West Motion 2019-1 od lynxbmw jest uszkodzona. Zaktualizowałem do starszej wersji i poszło bez problemu.

Następnie z innego pena i z nowej kopii pobranej raz jeszcze z serwera próbowałem aktualizować i zatrzymało się w tym samym miejscu tj 75,9%.

Więc może lepiej usunąć ten link bo i tak nie działa albo lynxbmw niech poprawi mapę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Racja. Dopytam sie czy ma działająca. EAST też sprawdzałeś?

A rozpakował ci się ten west bez problemu? Mi za pierwszym razem Premium ściągnął się z błędem z mega i był błąd rozpakowania.

Opublikowano

East nie próbowałem. West pobiera się i rozpakowuje się bez problemów więc wygląda, że może przy pakowaniu albo wcześniej zrobił się błąd albo brakuje jakiegoś pliku. Pisałem już do Milena w tej sprawie.

Jeśli ktoś próbował już zainstalować WEST i poszło ok to niech da znać czy miał od Lynxbmw czy z innego źródła.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno mapa Motion West 2019-1 nie pójdzie na CIC z 8 GB pamięci jest za wielka. W jaki sposób można sprawdzić ile pamięci ma CIC?

U mnie nie da się zainstalować mam wersje z 2 różnych źródeł i blokuje się w tym samym miejscu na obu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś napisał na forum z którego jest link że też mu staje w tym samym momencie co tobie. Dostał taką podpowiedź.

"Is your Car older as 03/2010 ?

If yes, then is the Flash too small, only 8GB, not enough for update."

Wynika z tego, że auta przed 03.2010 mają za mało pamięci.

Opublikowano
Ktoś napisał na forum z którego jest link że też mu staje w tym samym momencie co tobie. Dostał taką podpowiedź.

"Is your Car older as 03/2010 ?

If yes, then is the Flash too small, only 8GB, not enough for update."

Wynika z tego, że auta przed 03.2010 mają za mało pamięci.

Będę w takim razie próbował EAST jest mniejsza zobaczymy. Moje jest z 10.2009.

Opublikowano

East udało się zaktualizować

AfiGrw.jpg

Moje auto E91 CIC Bussines, auto z 10.2009 r.

aktualizacja wersji WEST zatrzymuje się na 75,9% i zgłasza błąd odczytu z USB. Wersja EAST poszła bez problemów.

Chyba jest to potwierdzenie że seria 3 z taką nawigacją do 3.2010 nie da się aktualizować w wersji WEST ze względu na zbyt małą pamięć urządzenia.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
East udało się zaktualizować

AfiGrw.jpg

Moje auto E91 CIC Bussines, auto z 10.2009 r.

aktualizacja wersji WEST zatrzymuje się na 75,9% i zgłasza błąd odczytu z USB. Wersja EAST poszła bez problemów.

Chyba jest to potwierdzenie że seria 3 z taką nawigacją do 3.2010 nie da się aktualizować w wersji WEST ze względu na zbyt małą pamięć urządzenia.

Czy możesz sprawdzić, czy jest on objęty serbią w mapach europe east motion 2019-1. Daj mi znać, jeśli ją aktualizuję. Dziękuję!

Przykro mi z powodu utraty polskiego za pomocą Google Translate.

Jeśli możesz zrobić jedno zdjęcie, jeśli serbski jest objęty

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ktoś z was próbował ściągnąć mapę przez BMW Download Manager? mam z tym problem mimo wykupionej subskrypcji via connectedDrive :(

EDIT: Niestety nie obyło się bez zgłoszenia błędów do BMW :( ale udało się wreszcie, trwało 1,5 miesiąca wymiany korespondencji i wyciągania logów z aplikacji BMW Download Manager i wskazywania im gdzie jest błąd :( np. nadania błędnego tokenu czy błędów w na serwerze w ustawieniach samochodu czy ustanawiania bezpiecznego połączenia :mad2: :oops: :D )

Edytowane przez j_jasiu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A może mi ktoś powiedzieć jaka jest dokładnie różnica między WEST a EAST wersją? Zależy mi głównie na państwach: Polska, Niemcy, Czechy, Austria.

Mam e91, CIC Business, 11.2009.

Pozdrawiam

Opublikowano
A może mi ktoś powiedzieć jaka jest dokładnie różnica między WEST a EAST wersją? Zależy mi głównie na państwach: Polska, Niemcy, Czechy, Austria.

Mam e91, CIC Business, 11.2009.

Pozdrawiam

Czyli WEST (zachód powinieneś wybrać :) bo ta opcja ma szczegółowe mapy poszczególnych miejscowości a nie dróg głównych

EAST to wschód gdzie mapy są bardziej szczegółowe

tyle teorii :)

Opublikowano

Witam, .

Panowie ,jak maja wygladac foldery na USB ?

Dzięki uprzejśmości kolegi lynxbmw@gmail,com, dostępne są także mapy:

Road Map Europe East MOTION 2019-1

https://mega.nz/#!LyIjFawA!uRbfWw1R9dNbdH_2ULYGogaNSpwi3hPFpBpTIfTz6Tc

Road Map Europe West MOTION 2019-1

https://mega.nz/#!7uhUEAaR!MqbrUupb3texIgtDpwHizsZTgOAHNhWH86tQuxRleyY

Aktualizacja dla aut z mapą MOTION wyprodukowanych po 03.2010. Aktualizując wcześniejsze, pojawia się błąd przy 75,9% ze względu na brak pamięci w urządzeniu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Katalog pkgdb i plik config bezpośrednio na pena.
Opublikowano
Hejo, ściągnąłem mapę i co dalej :) wrzucam na pena te dwa katalogi i nawi sama znajduję i automatycznie instaluje mapy czy gdzieś trzeba włączyć aktualizacje? Mam F25 2011 r
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sama podpowie co dalej.