Skocz do zawartości

F01 2012r 740xd szum z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć , od jakiegoś czasu mam problem z moja 740xd , w samochodzie zrobiło się głośniej , najbardziej słuchać szum ok 100km/h do 140km/h , wymieniłem łożyska z przodu , jedno było już w nienajlepszym stanie , ale za bardzo nic to nie zmieniło , szum słuchać bardziej z prawej strony , jest gorzej czuć delikatne bicie , podejrzewam podporę prawej półosi , czy to dobry trop? Ruszając półosią góra dół jest luz . Jaki olej mogę zastosować do przedniego mostu , w serwisie pół litra 190zl trochę drogo .
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
podejrzewam podporę prawej półosi , czy to dobry trop? Ruszając półosią góra dół jest luz .

Tak, to jest ich ból wlasnie F01\F02 z tymi półosiami i cenowo tez boli . No ale to jest 7 series...

Opublikowano
Podpora nie jest droga w aso chyba koło 400zł , połoś nowa sztuka w IC jest po około 800zł :) Faktem jest że bolą je te półosie ...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Podpora nie jest droga w aso chyba koło 400zł , połoś nowa sztuka w IC jest po około 800zł :) Faktem jest że bolą je te półosie ...

Co Ty gadasz ?

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/search/selectCar/F01/Lim/BMW+740dX/ECE/31_0890

679 euro prawa półos - wlasnie to i boli !!!

Opublikowano

Co Ty gadasz ?

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/search/selectCar/F01/Lim/BMW+740dX/ECE/31_0890

679 euro prawa półos - wlasnie to i boli !!!

Wymieniałem miesiąc temu , połoś jedna po 800zł firmy , wymieniałem obydwie , tej samej firmy co BMW dostaje na pierwszy montaż . Napisz do firmy LIDMAR z kostrzyna wlkp

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może Ci kita wcisnęli za 800zl )) Coś ja w to nie wierzę.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Może Ci kita wcisnęli za 800zl )) Coś ja w to nie wierzę.

Tak napewno kit , i jeszcze sam ten kit montowałem ... Półosie były firmy Lobro . Ja już zrobiłem 30tyś i jest git .

Opublikowano
Miałem kiedys w211 5.0 4 matic kupiłem półos nowa za coś koło 900zl -wytrzymała 2mc myśle nie będe przepłacać bo używka 1200zl którą i tak kupiłem i działała do końca ,jakiś rok temu nowa w serwisie 4500zł .Nie ma takich cen jak piszesz na oryginalne półosie do f01 nie wierze.