Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkałem się z dziwną sytuacją...

Trzech mechaników (stacja obsługi w tym) oglądało i stwierdziło, że machanicznie pojazd jest ok (podłużnice, kielichy itd), ale trzy przednie szyby mają inny numer co sądzicie??

Opublikowano

Może były z jakiegoś powodu wymieniane

...najlepszym sposobem sprawdzenia furki pod kątem dzwona jest pomiar grubości powłoki lakierniczej albo (drogi) pomiar na ramie :norty:

Na codzień mam do czynienia z nowymi samochodami i daty na ich szybach czasami są różne (różnica np.: 05/06) szczególnie pojazdy wyprodukowane na przełomie lat

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Może były z jakiegoś powodu wymieniane

...najlepszym sposobem sprawdzenia furki pod kątem dzwona jest pomiar grubości powłoki lakierniczej albo (drogi) pomiar na ramie :norty:

Na codzień mam do czynienia z nowymi samochodami i daty na ich szybach czasami są różne (różnica np.: 05/06) szczególnie pojazdy wyprodukowane na przełomie lat

Z tym akurat sie nie zgodze. Przeciez auto moglo byc poodzierane i powgniatane, dlatego ktos malowal. Wiec malowanie nie oznacza, ze auto bylo bite. Ludzie bardzo czesto wlasnie robia takie bledy (Polacy) - "Nie, nie kupie tego auta bo bylo malowane" - czy to musi oznaczac od razu, ze bite ??? Wkurza mnie to. Ja dbam o swoj samochod i mam lakier juz troche zniszczony. Bede teraz wkladal 4 tys. zl w samo lakierowanie. I jak bede kiedys sprzedawal i ktos mi powie, ze jest po wypadku to go chyba walne. Najlepiej sprawdzic czy sa slady od ramy, jesli auto bylo naciagne to da sie zobaczyc. po wszystkim to widac, - czy drzwi sie zamykaja dobrze, czy trzyma linie itp. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ślady od ramy ???

...to już musiało być naprawiane w stodole

...rozmawiamy o dużych różnicach w grubości lakieru (malowanie po raz drugi to mała różnica, natomiast tona szpachli na drzwiach to duża itd.)

Tak na marginesie to głównie chodzi o obniżenie ceny pojazdu przy zakupie, później się martwimy o to czy piękny lakier nie zajdzie na myjnii :norty:

Opublikowano

Auto czy bylo bite czy nie to naprawde latwo rozpoznac. TAK SLADY OD RAMY. Nie w stodole. Jak cala konsttrukcja jest naciagana przez dlugi czas to niestety slady zawsze zostaja i to nawet jak robia w serwisach. Moj znajomy mial naciagane auto Grand Cheeroke w serwisie, wciaz serwisowane auto, idelanie mu naciagneli i auto jezdzi prosto, choc bylo po dorbnym wypadku, jednak konstrukcja sie naruszyla. Slady sa, wystarczy sie znac. Kazdy kto cos takiego robi, wie gdzie szukac takich rzeczy i raczej takich ludzi nie da sie oszukac.

Jesli chodzi o szyby to sie nie przejmuj. 2 lata temu kupowalem nowke Renault Scenic II i szyby tylnie, male mial z 2003 roku, a reszte z 2004. Po prostu fabryka wyprodukowala auto w 2004 a szyby wstawione z 2003.

Opublikowano

Akurat to iż naprawa blacharsko-lakiernicza była wykonywana w ASO nie znaczy że furka będzie jak nowa :norty:

...to tylko ludzie :norty:

Widziałem samochód któremu TIR zaparkował za przednimi fotelami, teraz ma cały tył z dachem, słupkami od innego i robi kilometry żeby zabezpieczenie podwozia nabrało charakteru (wszystkie cięcia i spawy po fabrycznych liniach) :norty:

...i nie był naprawiany ASO :twisted2:

Nawet rama pokazuje niewielkie różnice

Opublikowano

Tak naprawdę nie ma co się bać samochodów po wypadku, ważne jest by jeśli już ulegnie wypadkowi, naprawiać go z głową a nie z chęcią zysku :cool2:

Niestety dbałość o szczegóły nie jest mocną stroną polaków :cry2:

( :norty: ale nie wszystkich :norty: )

Opublikowano
Tak naprawdę nie ma co się bać samochodów po wypadku, ważne jest by jeśli już ulegnie wypadkowi, naprawiać go z głową a nie z chęcią zysku

Wlasnie o tym samym myslalem. Pozdrawiam.