Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejny wielki update z mojej strony, ponieważ od ostatniej wymiany minęło już jakieś 12tys kilometrów więc kupiłem kolejną dostawę Millersa 5w30, a do tego płukanka. Zwykle płukanie robię raz po zakupie ale teraz przytrafiło się że nie miałem oleju na dolewkę i dolałem 5w30 innej marki więc żeby spać spokojnie musiałem ten miks wypłukać. Nie miałem co dolać bo do silnika wchodzi jednak więcej niż 8L a ostatnio zamówiłem tylko tylko i przy pierwszym zalaniu było "na styk", no ale po kilku tysiącach parę setek musiałem dolać przed dłuższą trasą i wziąłem co było pod ręką. Teraz zamówiłem 9L ;)

IMG-20190803-125200.jpg

IMG-20190803-134100.jpg

IMG-20190803-134841.jpg

Przy okazji walki na warsztacie wymieniłem klocki z przodu bo już przyszła na nie pora, wziąłem Boscha (wcześniej siedział chyba Textar, zobaczymy czy odczuje różnicę). Ogólnie w automacie klocki lecą jak głupie, a w takim 535d szczególnie ;)

IMG-20190803-150248.jpg

IMG-20190803-150257.jpg

IMG-20190615-161211.jpg

IMG-20190630-110142.jpg

A tutaj drugie moje auto, które kupiłem dla żony .... i które spowodowało że 535d robi teraz jakieś 400km na miesiąc głównie po trasach lub wieczorami ;)

IMG-20190701-183033.jpg

Na miłe zakończenie wpisu potwierdzenie, że jestem fajtłapa i w trakcie wymiany klocków auto zaczęło mi spadać z żaby i popsułem sobie plastikowy (m-pakietowy :zdegustowany: ) próg...

IMG-20190803-160937.jpg

Dlatego wpis kończę minutą ciszy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No niestety, zdarza się. Będziesz naprawiał, czy poszukasz używki na podmianę?

Czarne nerki zmiana na plus.

Fabia, świetny kolor i tani dupowozik.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I po sprawie. Lepiej oryginał nie naprawiany :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Z tym olejem to ja tak samo kupiłem najpierw 8l bo jest napisane w katalogu 8.25, a to chyba wartość do stanu min. Ja ładuje 9l przy wymianie i dalej nie ma max. Gdzie inne auta wartość była zawsze max.

A co do lewarka dobrze że tylko tak się to skończyło. Ja miałem podobną sytuację i bez podstawek czy kobyłek już nie podchodzę do najprostszych czynności.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i sprzedana ... Pierwsze auto, które sprzedałem i to z takim żalem :/ Zdecydowanie najlepsze auto jakie miałem i które bardzo wysoko postawiło poprzeczkę przyszłym egzemplarzom. Co śmieszne, kupujący wpadli ... prawie identycznym 535d ;) Przynajmniej wiem, że auto trafiło w dobre ręce. Niech służy!

IMG-20190914-132719.jpg

IMG-20190914-132817-1.jpg

A ja wracam do zapuszczania wąsów i jeżdżenia Fabią :roll: