Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że mamy obecnie dużo zimniejsze noce niż dni, zauważyłem dużą bezwładność wskazań temp. zewnętrznej. Mianowicie rano pokazuje np. temp 10C gdy na zewnątrz jest już np 18. Mija ok 5-7 min. i temp dobija do w/w wartości. W żadnym innym samochodzie tak nie mam. Zgłosiłem do ASO, podpięli komputer, zajrzeli pod samochód i nie stwierdzili usterki.Poinformowali mnie, że zaktualizowali soft. Poprawy brak. Czujnik temp. to nie majątek i mimo, że dalej mam gwarancję myślałem o jego kupnie i wymianie, ale wolę się Was podpytać czy czasem nie macie podobnie. I na koniec: wiecie może gdzie szukać w/w czujnika?

Jak zawsze chętnie poczytam Wasze sugestie i z góry dzięki

Opublikowano

Witam, ja u siebie nie kojarzę takiej przypadłości. Temperatura mi wzrasta po nocy, ale to głównie ze względu na to, że samochód stoi w podziemnym garażu. Czasami stało auto na zewnątrz, ale nie zauważyłem anomalii.

Co do czujnika i jego lokalizacji. Numer OEM to 65 81 6 936 953, a znajduje się on za przednim światłem przeciwmgielnym po stronie kierowcy. Aby się do niego dostać odkręć małą osłonę od dołu (pomiędzy kołem, a ww. światłem). Światła przeciwmgielnego i jego obudowy nie ruszaj.

BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano
Witam

Jako, że mamy obecnie dużo zimniejsze noce niż dni, zauważyłem dużą bezwładność wskazań temp. zewnętrznej. Mianowicie rano pokazuje np. temp 10C gdy na zewnątrz jest już np 18. Mija ok 5-7 min. i temp dobija do w/w wartości. W żadnym innym samochodzie tak nie mam. Zgłosiłem do ASO, podpięli komputer, zajrzeli pod samochód i nie stwierdzili usterki.Poinformowali mnie, że zaktualizowali soft. Poprawy brak. Czujnik temp. to nie majątek i mimo, że dalej mam gwarancję myślałem o jego kupnie i wymianie, ale wolę się Was podpytać czy czasem nie macie podobnie. I na koniec: wiecie może gdzie szukać w/w czujnika?

Jak zawsze chętnie poczytam Wasze sugestie i z góry dzięki

Też to zauważyłem, że dośc długo ten czujnik walczy, żeby pokazać właściwą temperaturę. Może nie 5 minut ale ze 2 to na pewno...

Opublikowano
No to nie jesteście sami. Taka uroda widać F30/F31 albo wada. U mnie też jest bezwładność na jakieś 5 minut. Byl nawet moment że pokazywał 5-7 stopni mniej cały czas. W ASO spradzwili i niby jest ok ale bezwładność została. Mowiłi że jak jest brudny może tak wskazywać. Czujnik widziałem że kosztuje grosze poza ASO. Na razie to olałem. Aż tak nie przeszkadza.