Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc! potrzeboje pomocy . Mam BMW 735 e32 i chce kupic bude e38 bez silnika i chce wsadzic silnik ze skrzynia z mojego BMW ale niewiem czy pasuje czy ktos wie jak mam sie uporac z tym problemem prosze o pomoc jak najszybciej tu liczy sie karzy dzien z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam DANIEL
Opublikowano

M 30 do E 38 :jawdrop: nie będzie łatwo najważniejsze dobże go osadzić

spiąć z wałem, jak automat to jeszcze trudniej bo elektryka skrzyni no i same podłączenie silnika elektryki z elektryką aura lepiej kupić silnik org i po sprawie

BMW sie nie psuje
Opublikowano

hehehe zagorzaly fan M30 :mrgreen:

bedzie mial baaardzo duze problemy i watpie zeby ktos wsadzal starszy silnik do nowszej budy rozumiem odwrotnie ale tak :?: :mrgreen:

moje modele
Opublikowano
Wiem ze niebedzie latwo a na kupno orginalnego silnika mnie niestac tymbardziej ze mam 735 ze wszystkim mozna powiedziec ze na chodzie (zaparkowal mi daf na tyle) ale silnik jest na chodzie skrzynia tez cala instalacja jest bardzo dobra jestem mechanikiem wiec co nieco tam wiem poprostu mam okazje kupic bude tylko bez silnika i skrzyni z kompletnym srodkiem z 1994 roku za male pieniadze w dobrym stanie i chcialbym wiedziec czy jest to mozliwe bo slyszalem ze mocowania silnika sa takie same i co z reszta co bede musial poprzerabiac i jak jezeli jest to niemozliwe to bede musial zostac w budzie e32 a szkoda pozdrawiam
Opublikowano
Witajcie. Nielada wyzwanie sam jestem ciekaw jak to będzie chodzić. Nie prościej by było sprzedac to co zostało z e32 i za tę kasę kupic oryginalny silnik do e38. W każdym bądz razie trzymam za ciebie kciuki. Daj znac czy operacja się powiodła i czy pacjent będzie żył. :cool2:
Opublikowano

No temat bardzo obszerny i nie łatwo przewidzieć co trzeba będzie przerobić oraz dołożyć, a co wyrzucić.

Zastanawiam się, czy warto. Jeżeli zamierzasz tym autem jeździć do końca to owszem. Natomist gdyby przyszła koniecznośc jego sprzedaży to zapomnij.

Policz wartość swojego auta, dodaj wartość kupowanej karoserii, włożyny wkład roboczy z przeróbką, dokupione niezbędne części i zastanów się ile i jaką ustalić wartość tego pojazdu z 94 roku z silnikiem M30 nieoryginalnym w tej karoserii.

Ja również posiadam silnik w aucie, który nie był montowany fabrycznie :D

Ale autem będę jeżdził do końca, gdyż takiej przyjemności nie daje mi żaden pojazd. Najbardziej w nim cenie oprócz samego modelu, włozony trud w przeróbkę i fakt czego dokonałem.

Sprzedając swoje auto w stanie obecnym jakiś pieniądz z tego wyciągniesz, ale po przeróbce do której musisz z kieszeni wyłożyć nie odzyskasz nic. No chyba że będziesz sprzedawał na części.

Opublikowano
siemka! piszecie ze mam sprzedac to co zostalo a ile dostane za takie bmw z 1988 r tyl ma zmiarzdzony po tylnia kanape a to bylo tk: Pojechalem po czesci do naprawianej vectry postawilem samochod przed hurtownia cofajacy daf niezauwarzyl takiego "malutkiego" samochodu i wiechal mi naczepa na tyl :cry2: po tylnia kanape wiec duzo za niego niedostane a silnik z osprzetem i skrzynia wyjdzie mi jakies 8.000 i w gore wiec kupno takiego silnika napewno odpada wiep :modlitwa: pomuzcie mi i powiedzcie czy to wogule jest mozliwe i co bede musial zmieniac prosze z gory dziekuje
Opublikowano

Teraz rozumiem.

Ale nie lepiej jest rozsprzedać to co pozostało i zainwestować w sprowadzone całe auto i choć pomimo tego, że wciąż starszy model to jednak mające pewną wartość co pozwala zawsze na odzyskanie pewnej kwoty ze sprzedaży.

Zakup nowszej karoserii i wkładanie do niej starszego silnika, który dla mnie jest co prawda bardzo dobrym silnikiem, nie pozwoli Ci na utrzymanie jakiejś sumy pieniędzy zamrożonej w aucie :?:

Zawsze kieruj się nie potrzebą, lecz wartościa tego czego dokonasz.

Jeżeli nie jest to wartość pieniężna, to ceń sobie włożony trud i pracę jaką wykonałeś, a będzie jej nie mało. Tylko, że za wysiłek nikt Ci nie zapłaci, gdybyś chciał to auto sprzedać.

Opublikowano
za kompletna bude w pelni wyposarzonym srodkiem zaplace 4.500 zl do tego dochodzi wzmocnienie czolowe z wiatrakiem chlodnicami itd za 1200 zl silnik z cala reszta mam dajmy ze wart jest jakies 2000 zl to wychodzi jakies 7.700 zl pewnie dojda jakies pierdolki ale chyba i tak oplacalo by sie a ja zamierzam tym samochodem dlugo pojezdzic bo bedzie to spelnienie mojego marzenia takie bmw seri 7 z takim wyposarzeniem czylo kremowa skora, podgrzewane fotele elektryczne z pamiecia szyby elektryczne szyber dach tez i klima automat doslownie super jak dlamnie a orginalne takie samochody w twj budzie stoja powyrzej 20.000 zl prawda?
Opublikowano
a orginalne takie samochody w twj budzie stoja powyrzej 20.000 zl prawda?

Mozna powiedzieć, że tak.

Tylko, że Swojej już betki na taką wartość nie wycenisz, a dodatkowo dojdzie problem ze znalezieniem kupca na nią. W końcu będzie to zmodernizowany pojazd.

Nie mogę Cię na siłę odciągać od decyzji i postąpisz jak sam uważasz. Ale zawsze trzeba brać pod uwagę konieczność sprzedaży i zamiast chociażby 10.000 nie dostaniesz nic, bo kupca nie znajdziesz. Jedynie rozsprzedanie na części może coś w porfelu pozostawić, ale je zaś możesz sprzedawać latami i nie jest to to samo co dostać całą kwotę ze sprzedaży i zakupić inne auto.

Powodzenia.

Opublikowano
tez bralem pod uwage wlozenie mojego silnika ze wszystkim pozniej jak bedzie okazja pozbieranie na orginalny silnik z niemeiec i go wlozyc a do tego czasu jezdzic z moim a po dwugie tak szybko bym sie jej niepozbywal podejrzewam ze ladnych pare lat bym nia pojezdzil a ja poprostu chce sie dowiedziec czy mozna tak zrobic czy pasuje silnik z mojego bmw do tamtej budy jakie trzeba zrobic zmiany bo jezeli beedzie zaduzo kombinowania to zrezygnoje tego pomyslu caly czas to rozmyslam tylko jeszcze nic nie kupilem i moge karzdej chwili zrezygnowac wiec niech mi ktos powie czy jest taki przeszczep mozliwy i co trzeba bedzie zrobic przerobic itd co pasuje a co nie