Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Piszę ów temat gdyż przegladajac cale google mam metlik w glowie i sam nie wiem co wybrać.

Otóż auto jest po swapie z m43b16, które miało wbity gaz w dowód, jako, że wyzionął ducha wsadziłem m42b18 już bez gazu.

Jako, że benzyna powoli drożeje, a mimo wszystko samochód służy mi do poruszania się i ewentualnie do upalania co jakiś czas pomyślałem o założeniu gazu.

A więc do sedna, mam propozycję kompletnej instalacji brc sequent 24 z m44b19 w stosunkowo niskich pieniądzach i nie wiem sam czy jest to dobra instalacja i czy nie będzie problemu ze sparowaniem jej z moim silnikiem. Ktoś mógłby wyrazić swoją opinię na temat tej firmy instalacji gazowej? Z drugiej strony mogę kupić instalację staga 300-4, ale ciut drożej, a opinie w internecie są jakie są na temat obu, jedni polecają drudzy odradzają i stąd mętlik.

Dzięki za wszelaką pomoc i prosiłbym o rzetelne opinie!

Pozdrawiam :D

Opublikowano

W tym rzecz, że był tam stag 200-4 i to na słabych podzespołach.

Owszem mógłbym go wsadzić choć nie wiem czy jest jakikolwiek sens?

Czuć różnicę między stagiem 200, a brc i stagiem 300?

Dzięki za informacje, jak pisałem w dziedzinie lpg jestem laikiem :(

Opublikowano

U siebie mam sterownik Staga QBOX, wtryski AC WO3 (te pojedyńcze) i reduktor do 150KM też ze staga RO1

W ISku chodzi to całkiem nie źle, moc jest a spalanie też w normie, zaletą instalacji stag jest to że każdy gazownik ogarnie Ci regulację, a BRC (Brak Regulacji Czegokolwiek) nie polecam miałem w jednym aucie i nikt nie potrafił tego porządnie wyregulować.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

Dobra może i budżetowo wyszło, ale innej instalacji w dobrej kasie nie mogę znaleźć i padło na:

Stag 300

Reduktor Zavoli N

Wtryski reg fast omvl dream XXI

Przynajmniej przez jakiś czas będę tak jeździł później zmienie reduktor na coś lepszego i wtryski :D

Dzięki za informacje!