Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pytanie wydaje się proste czy warto kupić to autko ogólnie autko mi się podoba i chciałem zapytać jakie koszty serwisu i awaryjność na co zwrócić uwagę przy zakupie i czy szukać wszystkich modeli od początku produkcji czy jakieś późniejsze wersje 90% tras to autostrady Ok 35-40tkm rocznie nigdy nie siedziałem i nie jeździłem tym autkiem z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano
Jeżeli masz kasę(nie tylko na zakup), to jak najbardziej warto. Jeżeli zbierałeś tylko na auto, to koszty utrzymania będą bolały. Jak powszechnie wiadomo utrzymanie i eksploatacja BMW to 2 lub nawet 3 razy tyle co innego auta. GT daje olbrzymią frajdę i komfort jazdy, ale jest bardziej paliwożerne(szczególnie z napędem x-drive) niż F10 czy F11 - co najmniej 2-3 litry różnicy. Waga, niestety robi swoje. Moim zdaniem silniki do tego auta powinny zaczynać się od 3 litrów w górę. Mam 535xd i wydaje mi się, że gorzej się zbiera niż wcześniejsze E61 530d, chociaż na papierze wszystko wygląda lepiej. Mimo wszystko komfort jazdy - bezcenny. Co do kosztów serwisu; wymiana oleju z filtrami(ori) ok. 1200zł; wymiana rozrządu 4-4,5 tys; klocki i tarcze(przód) 2-2,5tys; wymiana oleju w skrzyni biegów 1-1,5tys. Czego szukać? Nie wiem. Mi się udało, trafiłem na dobry egzemplarz(z polskiego salonu).