Skocz do zawartości

BAGAŻNIK- problem z otwieraniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAJCIE. mam BMW E46 320D i mały kłopocik.klapa bagaznika nie da sie otworzyć.komputer wykazuje ze światła z tyłu sa spalone. ale to nie prawda wszystko ok. nawet te od podświetlkania tablicy rejestracyjnej.pilotem otawieram cąły samochód a klapa nie. natomiast gdy otwieram pilotem sam bagażnik jest- otwiera sie! nie wiem co sie dzieje.
Opublikowano
WITAJCIE. mam BMW E46 320D i mały kłopocik.klapa bagaznika nie da sie otworzyć.komputer wykazuje ze światła z tyłu sa spalone. ale to nie prawda wszystko ok. nawet te od podświetlkania tablicy rejestracyjnej.pilotem otawieram cąły samochód a klapa nie. natomiast gdy otwieram pilotem sam bagażnik jest- otwiera sie! nie wiem co sie dzieje.

Podlacz pod kompa to dowiesz sie dokladniej

Xdrive

Koder

Opublikowano
  • Autor
tak to chyba jedyne rozwiazanie w tej sytuacji.
Opublikowano

Bagaznik w e46 mozesz otworzyc tylko wtedy gdy rowniez drzwi pasazera sa otwarte. To samo tyczy sie wlewu paliwa.

A wiec naciskajac przycisk otwierania drzwi jeden raz otwierasz tylko drzwi kierowcy, drugi raz otwierasz drzwi pasazera przy okazji odblokowywujac wlew paliwa jak i bagaznik. Od tej pory bagaznik mozesz otworzyc naciskajac przycisk znajdujacy sie bezposrednio nad rejstracja.

Jezeli chodzi o spalone swiatla i zapalone kontrolki proponuje sprawdzic styki pomiedzy zarowka a obudowa lampy. Jezeli sa zasniedziale to pomimo ze lampa swieci na desce rozdzielczej moga palic sie kontrolki informujace o spalonych zarowkach.

Opublikowano
przekręć kluczykiem zamek bagaznika bo masz pewnie na pozyci zamkniete!!! Powinno pomoc!!A pilotem otwierając cały samochód(drzwi) otwierasz takze bagaznik i wlew paliwa naciskając raz wiem bo ja tak mam!!A to co świeci na desce rozdzielczej to jest swiatło otwarcia pokrywy bagaznika lub tablicy rejestracyjnej!!!
Opublikowano
  • Autor
po zapaleniu świateł pozycyjnych światła podświetlające tablice nie świecą sie. ale jak odkręciłem calą listwe nad rejestracją i ja sprawdziłem ( jest sparawna) a dopiero po podłaczeniu do wozu"kiszka". pilotem moge otworzyć tylko sam bagażnik.ale jak otwieram cale auto pilotem (czyli centralny) bagażnik po nacisnieciu przycisku pod rejestracją- nie otwiera bagażnika.chyba komputer tylko !!!! nie wiem .
Opublikowano
  • Autor

już o problemie.chłopy cały układ był sprawny! a zamieszanie narobił jeden kabelek napieciowy od listwy nad tablicą rejestracyjną.prądu nie było i działały światła, ani przycisk otwierający klape. natomiast cały centralny działał jak należy. bo napiecie do zamka w klapie posyłane jest innym przewodem.komputer natomiast wykazywał spalone żarówki listwy. pozdrawiam wszystkich- RADOŚĆ Z JAZDY

AHA- dodam tylko ze moja "beata" jest chyba jedynym oryginałem... bo jest jak wyjechała z fabryki. zadne przeróbki, zadne chipy i inne głupoty. zadne dziwne koła.CHŁOPY CHCECIE MIEC FRAJDE Z JAZDY- nie przerabiajcie tych pieknych samochodów!!!!

Opublikowano

AHA- dodam tylko ze moja "beata" jest chyba jedynym oryginałem... bo jest jak wyjechała z fabryki. zadne przeróbki, zadne chipy i inne głupoty. zadne dziwne koła.CHŁOPY CHCECIE MIEC FRAJDE Z JAZDY- nie przerabiajcie tych pieknych samochodów!!!!

Dla niektorych "beatek" jest juz niestety za pozno i nawet swiecona woda nie pomoze :mrgreen: Odpowiednie modyfikacje to nic zlego, w wiekszosci przypadkow poprawiaja walory uzytkowe samochodu. :cool2:

Opublikowano
  • Autor

ładna kobieta nie potrzebuje liftingu- bo po co.koń który dobrze ciągnie nie potrzeuje bata.dobre BMW nie potrzebuje dodatkowych koników.

uwazam ze jak ktos chce miec potęzną moc powinien zacząć od minimum 6 cylindrów. ostatnio zaobserwowałem dziwną prawidłowość...wiecie jakie samochody najszybciej sa poddawane kosmetycznej obróbce??? :clap: SKODY. tak do takiego stopnia ze wlasciciele zdejmuja logo firmowe auta i zaklejają czarnym kołkiem :duh: .ale znaczek TDI to prawie "świeci".gdzie tu patrioytyzm lokalny.Juz widze wlasciciela "bety" ktory zakleja śmigiełko. :jawdrop:

POZDROWIENKA