Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAJCIE. mam BMW E46 320D i mały kłopocik.klapa bagaznika nie da sie otworzyć.komputer wykazuje ze światła z tyłu sa spalone. ale to nie prawda wszystko ok. nawet te od podświetlkania tablicy rejestracyjnej.pilotem otawieram cąły samochód a klapa nie. natomiast gdy otwieram pilotem sam bagażnik jest- otwiera sie! nie wiem co sie dzieje.
Opublikowano
WITAJCIE. mam BMW E46 320D i mały kłopocik.klapa bagaznika nie da sie otworzyć.komputer wykazuje ze światła z tyłu sa spalone. ale to nie prawda wszystko ok. nawet te od podświetlkania tablicy rejestracyjnej.pilotem otawieram cąły samochód a klapa nie. natomiast gdy otwieram pilotem sam bagażnik jest- otwiera sie! nie wiem co sie dzieje.

Podlacz pod kompa to dowiesz sie dokladniej

Xdrive

Koder

Opublikowano

Bagaznik w e46 mozesz otworzyc tylko wtedy gdy rowniez drzwi pasazera sa otwarte. To samo tyczy sie wlewu paliwa.

A wiec naciskajac przycisk otwierania drzwi jeden raz otwierasz tylko drzwi kierowcy, drugi raz otwierasz drzwi pasazera przy okazji odblokowywujac wlew paliwa jak i bagaznik. Od tej pory bagaznik mozesz otworzyc naciskajac przycisk znajdujacy sie bezposrednio nad rejstracja.

Jezeli chodzi o spalone swiatla i zapalone kontrolki proponuje sprawdzic styki pomiedzy zarowka a obudowa lampy. Jezeli sa zasniedziale to pomimo ze lampa swieci na desce rozdzielczej moga palic sie kontrolki informujace o spalonych zarowkach.

Opublikowano
przekręć kluczykiem zamek bagaznika bo masz pewnie na pozyci zamkniete!!! Powinno pomoc!!A pilotem otwierając cały samochód(drzwi) otwierasz takze bagaznik i wlew paliwa naciskając raz wiem bo ja tak mam!!A to co świeci na desce rozdzielczej to jest swiatło otwarcia pokrywy bagaznika lub tablicy rejestracyjnej!!!
Opublikowano
po zapaleniu świateł pozycyjnych światła podświetlające tablice nie świecą sie. ale jak odkręciłem calą listwe nad rejestracją i ja sprawdziłem ( jest sparawna) a dopiero po podłaczeniu do wozu"kiszka". pilotem moge otworzyć tylko sam bagażnik.ale jak otwieram cale auto pilotem (czyli centralny) bagażnik po nacisnieciu przycisku pod rejestracją- nie otwiera bagażnika.chyba komputer tylko !!!! nie wiem .
Opublikowano

już o problemie.chłopy cały układ był sprawny! a zamieszanie narobił jeden kabelek napieciowy od listwy nad tablicą rejestracyjną.prądu nie było i działały światła, ani przycisk otwierający klape. natomiast cały centralny działał jak należy. bo napiecie do zamka w klapie posyłane jest innym przewodem.komputer natomiast wykazywał spalone żarówki listwy. pozdrawiam wszystkich- RADOŚĆ Z JAZDY

AHA- dodam tylko ze moja "beata" jest chyba jedynym oryginałem... bo jest jak wyjechała z fabryki. zadne przeróbki, zadne chipy i inne głupoty. zadne dziwne koła.CHŁOPY CHCECIE MIEC FRAJDE Z JAZDY- nie przerabiajcie tych pieknych samochodów!!!!

Opublikowano

AHA- dodam tylko ze moja "beata" jest chyba jedynym oryginałem... bo jest jak wyjechała z fabryki. zadne przeróbki, zadne chipy i inne głupoty. zadne dziwne koła.CHŁOPY CHCECIE MIEC FRAJDE Z JAZDY- nie przerabiajcie tych pieknych samochodów!!!!

Dla niektorych "beatek" jest juz niestety za pozno i nawet swiecona woda nie pomoze :mrgreen: Odpowiednie modyfikacje to nic zlego, w wiekszosci przypadkow poprawiaja walory uzytkowe samochodu. :cool2:

Opublikowano

ładna kobieta nie potrzebuje liftingu- bo po co.koń który dobrze ciągnie nie potrzeuje bata.dobre BMW nie potrzebuje dodatkowych koników.

uwazam ze jak ktos chce miec potęzną moc powinien zacząć od minimum 6 cylindrów. ostatnio zaobserwowałem dziwną prawidłowość...wiecie jakie samochody najszybciej sa poddawane kosmetycznej obróbce??? :clap: SKODY. tak do takiego stopnia ze wlasciciele zdejmuja logo firmowe auta i zaklejają czarnym kołkiem :duh: .ale znaczek TDI to prawie "świeci".gdzie tu patrioytyzm lokalny.Juz widze wlasciciela "bety" ktory zakleja śmigiełko. :jawdrop:

POZDROWIENKA