Skocz do zawartości

E46 wzniesienie,czerwona lampka od oleju,kręci ale nie odpal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, BMW model E46 320d 150KM z 2003r kręci ale nie odpala po takiej historii: żona próbowała wyjechać z garażu podziemnego w którym był duży kąt nachylenia i bardzo jej to ciężko szło.. w ostateczności musieliśmy się przesiąść i ja wyjechałem. Auto chodziło 1-2 minuty pod dużym kątem, przód w górze, silnik pracował, w środku 4 osoby, gdy wsiadłem za kierownicę ruszyłem w górę po wzniesieniu - zauważyłem że zapaliła się czerwona lampka od oleju, gdy wyjechałem z garażu na prostą auto zaczęło aż się trząść, szybko zgasiłem silnik. Sprawdziłem poziom oleju - był przy minimum, więc dolałem. Od tej pory silnik kręci ale nie odpala. Co to może być??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz spróbować na plaka, tylko sprawdź dobrze poziom oleju.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Olej był przy kresce minimum, dolałem do lekko ponad połowy miarki po zgaszeniu silnika. Paliwo w ilości 1/5 baku. Próba odpalenia na plaku nie powiodła się... :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź błędy na początek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wywalił błąd czujnika położenia wału korbowego. Auto u mechanika, mówi że trzeba wyjąć skrzynię biegów aby wymienić czujnik, czy to prawda :?: Nowy oryginalny czujnik 500zł :!: :?:

Taki zbieg okoliczności.. duże wzniesienie, olej i benzyna spłynęły w dół, silnik pracuje tak 1-2 minuty, czerwona lampka od oleju, 1/5 paliwa w baku, kręci ale nie odpala a tu nagle okazuje się że to czujnik wału korbowego?