Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu nie mogę po wyłączeniu funkcji auto skierować dodatkowymi klawiszami nawiewu tylko na szybę i nogi. Cały czas mam nadmuch na środkowym nadmuchu (kratka na desce).

Co może być przyczyną ? Dzieki za pomoc.

BMW seria 3 E-46

Ignacy
Opublikowano
Witam.

Od pewnego czasu nie mogę po wyłączeniu funkcji auto skierować dodatkowymi klawiszami nawiewu tylko na szybę i nogi. Cały czas mam nadmuch na środkowym nadmuchu (kratka na desce).

Co może być przyczyną ? Dzieki za pomoc.

BMW seria 3 E-46

Być może coś jest nie tak z Twoją nagrzewnicą któryś z silniczków nie przesuwa klapek w niej i przez to, chociaż nie spotkałem się jeszcze z czymś takim.

Opublikowano
Podlacz kompa zobaczysz ktora klapa sie nie otwiera i bedziesz wiedzial ktory silniczek padl .
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie. Czy ewentualny demontaż jest skomplikowany ? I nie wiem czy jest tylko jeden silniczek czy kilka. Komputer nic nie wykazuje. Nawiem można przełączać tylko szyba lub i nogi, na kratce wieje cały czas.
Ignacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem że wcześniej działało wszystko prawidłowo i nikt nie przekładał panelu klimy manual na auto?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisał, że od pewnego czasu, ale mi też to pasuje do zmiany samego panelu. Na początek sprawdź co jest w vin zapisane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Niczego nie demontowałem. Nie można wyłączyć przyciskiem nawiewu na kratkę. Auto i pozostałe nawiewy (szyba, dół) działają. Czy to silniczki czy mechaniczne zatarcie zasłon ? Dysponujecie jakimiś schematami czy filmami tego obszaru?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Ignacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozkoduj vin i sprawdź czy masz wpis o klimie automatycznej czy ręcznej. Wszystkie schematy masz w tis.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Klima jest automat sprawdziłem vin . Ale przecież chyba tu chodzi o ewentualne defekty mechaniczne czyli mechanizm klapek lub silniczki uszkodzone. Dlatego o tym pisałem, że po przełączeniu na panelu funkcji auto na klawisze wyboru nawiewów to aktywne są tylko te od nawiewu na szybę i nogi, kratka kierowcy cały czas dmucha pomimo zapalania i gaśnięcia zielonej kontrolki. Mogę oczywiście zablokowań nawiew pokrętłami ręcznymi ale jak Zagłoba nie lubił pustych naczyń tak mnie denerwuje jakakolwiek usterka w mojej buni i chce to naprawić.
Ignacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacząłbym od podmiany panelu na inny w takiej sytuacji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL