Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawana mam f30 335xi. Zrobiłem nim 4tys i od tygodnia słyszę jakiś dziwny dźwięk, tak jakby jakieś servo, zawór, coś z silnikiem elektrycznym włączało się na chwilę podczas zwolnienia do prędkości do 20kmh. Dzieje się tak za każdym razem, Nie pamiętam dokładnie na 100% czy tak było wcześniej. Mogłem nie zwrócić na to uwagi. Wydaje mi się, że jest to z okolicy przodu. Silnika. W tej chwili mam wydech mperformance bez klapy. Moduł elektryczny od tej klapy przypięty jest w okolicach zderzaka (pod, w środku) i jest elektrycznie sprawny tylko nie ma czego zamykać.

Strasznie irytuje mnie ten dźwięk. Nie jest to raczej normalne. Może ktoś ma/miał podobnie lub wie co włącza/wyłącza się w okolicy 20kmh.

Dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja ci powiem tak. A raczej zanim cos powiem, to o cos zapytam. Czy auto rzuca jakiś błąd? Czy jedzie dobrze - jak sprawny samochód? Prowadzę 335i (N55), wcześniej miałem N54. I moje spostrzeżenia są takie - te silniki wydają tak różne i dziwne dźwięki, ze to się nawet ‚fizjologą’ nie śniło. Dwa różne, 100% sprawne 335i będą wydawać różne nie aturalnw dźwięki.

Korzystając z okazji możesz nagrać wideo jak silnik pracuje na luzie? Zezblizeniem telefonu w trakcie nagrania, do okolic wtrysków. :-)