Skocz do zawartości

Kupno nowego akumulatora AGM - 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przed zimą będę wymieniał akumulator i chciałbym zainwestować w konkretny mianowicie Varta Silver Dynamic 95ah AGM, jest drogi, ale konkretny (do aut z systemem start stop), a ja mam 3.0d , dobrze wyposażony z webasto + dużych tras w zimę nie robię. Będzie ok? gdy dobieram akumulator na stronie Varty, to właśnie ten konkretny w/w jest rekomendowany do mojego modelu, tylko mnie jedno zastanawia, mianowicie sprawdzałem wczoraj ładowanie i mam stałe 14.12, czy to wystarczy, aby podładować akumulator AGM?
Opublikowano
  • Moderatorzy

Bannera bierz.

Tu masz porównanie centry i warty, ale koleś cały czas do bannera porównuje ;) no i odcinek o banerze też jest. Sam taki kupiłem do mojej obecnej zaraz po nabyciu. A jak masz dizla to tym bardziej prąd rozruchowy w zimie - ważna rzecz.

Opublikowano
  • Autor
Bannera bierz.

Tu masz porównanie centry i warty, ale koleś cały czas do bannera porównuje ;) no i odcinek o banerze też jest. Sam taki kupiłem do mojej obecnej zaraz po nabyciu. A jak masz dizla to tym bardziej prąd rozruchowy w zimie - ważna rzecz.

ciekawe, poczytam, a słyszałeś może o optima yellow ? kosztuje ok 900 -1000, ale podobno to jest potwór dopiero jeśli chodzi o żywotność i uderzenie,wytrzymałość