Skocz do zawartości

Wymiana tapicerki E32 - czy po zmianie są jakieś problemy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do zakupu E32; jednakże marze o konkretnych siedzeniach z którymi ciężko będzie mi kupić auto; dlatego planuję po zakupie wymianę... na tym forum czytałem że nie ma z tym większego problemu; nawet jeśli zwykłe fotele zastępujemy elektrycznymi... ale ostatnio znajomy mówił mi że zrobił to w jakimś innym aucie (nie BMW) i potem były trzaski, zgrzyty, ciągle coś leżało nie równo; bo tapicerka była przygrzana od słońca... czy w E32 mi to grozi?

Druga sprawa ile trwa taka wymiana tapicerki? Wiem że w Escorcie zdjęcie i założenie jej z jednych drzwi to może z 30 min roboty... najwięcej zabawy z korbką od szyby której w E32 nie ma. Czy w E32 uwinę się ze wszystkim za jeden dzień?

Pozdrawiam

Opublikowano

tak bylo o tym na forum :D

po drugie pol dnia przy sprawnych raczkach wystarczy :mrgreen:

po trezcie nie slyszalem zeby ktos byl nie zadowolony ze zmniany tapicerki a u mnie sporo bylo juz takich zmnian nie tylko w E32 jak dobrze sie zrobi(choc nie wiem jak mozna zle zrobic) bedzie wszystko cacy :cool2:

moje modele
Opublikowano
Witam. Podłączę się do tego postu, aby nie nabijać kolejnych, prawie w tym samym temacie:) Właśnie dzisiaj zakupiłem, a do czwartku będzie u mnie w garażu, beżową skórzaną tapicerkę do e32. Będę miał cały komplet (oprócz przednich foteli:)) Tapicerka pochodzi z auta sprzed 92r. czyli m.in. różni się tunelem środkowym, a dokładnie brakiem ładnej popielniczki w drewnie. Moje 740 jest z 93r. Czym jeszcze się różni tapicerka od e32 sprzed i po 92roku? Wiem, że m.in. chromowanymi klamkiami, ale czy jeszcze? Z góry dzięki za wskazówki.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było