Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Samochód wyświetlił informację o niskim stanie oleju i faktycznie, na bagnecie widać że jest go niewiele.

Auto do tej pory miało olej wymieniany w serwisie, a ja go kupiłem już po skończonej gwarancji i totalnie nie wiem, jaki olej był do niego lany (naklejki pod maską brak).

Czy wystarczy, że doleję olej lepkości 5W30 i klasie BMW LL-04?

Opublikowano
Witam,

Samochód wyświetlił informację o niskim stanie oleju i faktycznie, na bagnecie widać że jest go niewiele.

Auto do tej pory miało olej wymieniany w serwisie, a ja go kupiłem już po skończonej gwarancji i totalnie nie wiem, jaki olej był do niego lany (naklejki pod maską brak).

Czy wystarczy, że doleję olej lepkości 5W30 i klasie BMW LL-04?

Jeśli olej był wymieniany w serwisie to na bank wlali to co powinni wlać czyli 5W30, dla pewności podjedź do dowolnego ASO i niech Ci powiedzą co tam nalali.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Shell 5w30 będzie ok na dolewkę. Na przyszłość kup sobie pare buteleczek litrowych z oryginalnym olejem bmw tylko nie w ASO bo tam kosztuje 2 x więcej niż u niezależnych sprzedawców.