Skocz do zawartości

E46 320i 6 cyl l. po dodaniu gazu faluja obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj odebralem samochod po instalacji lpg i zaczęły sie problemy. Auto po wcisnieciu gazu dostaje xhwilowego muła a nastepnie zaczyna falowac na obrotach. Czasem sie ustawi i znowu chodzi rowno, lub tez faluje aż silnik zgasnie. Na benzynie nieco lepiej ale tez potrafi zgasnac. Zaden check ani eml sie nie pali. Wypialem wiec przeplywomierz i na benzynie pracuje juz chyba ok, aczkolwiek na lpg czasem potrafi zgasnac, ale chyba nie falije wtedy na obrotach. Dziwi mnie to, ze na wypietym przeplywomierzu nie pali sie chceck. Dolot sprawdzalem wydaje sie byc szczelny. Generalnie pracuje rowno, jedynie po wcisnieciu gazu zaczyna sie caly cyrk. Ktos ma jakis pomysl co moze byc przyczyna? Podejrzewam ze gazownik mogl nie podpiac jakiejs wtyczki itp., ale nie mam pojecia gdzie szukac przyczyny. Przeplywomierz wyczyszczony dla pewnosci i dalej to samo. Aby autem dalo sie jakos jechac musze miec wypiety przeplywomierz, co pewnie powoduje wejscie w tryb awaryjny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jeszcze chwilę pojeździsz z odpiętym przepływomierzem to check pojawi się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wieczorem spróbuję podpiąć się pod komputer i zobaczę czy pokaze cos ciekawego. To trochę dlugo mu schodzi z diagnozowniem usterek, jeśli po przejechaniu kilku km nadal sie nie zapalil. Jak bawilem sie kiedyś silnikiem w innym samochodzie, to kontrolka zapalala sie znacznie szybciej.

Edit.

Winowajcą okazał się zawór biegu jałowego, który po prostu był mocno zabrudzony i ciężko pracował. Po wyczyszczeniu wszystko pracuje jak należy. Komputer nie wyrzucał żadnych błędów.