Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem niewiem kturendy przeprowadzić kabel do wzmacniacza ale chodzi mi o częś od silnika akumulatora do środka auta potem sobie poradze.

POZDRO

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
sprawwdze u kumpla w aucie bo to samo robil. Ja mam na szczescie z tylu aku i jest gicior :D Napisze wieczorem co i jak. Ale wydaje mi sie ze jakos to trzba przepachac wlasnie od strony akumualtora pod blotnikiem. Napisze potem bo nie jestem pewien.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Wyjmij akumulator, wymontuj skrzynke w której się znajduje. Pod blachą na której stoi aku, w przegordzie jest guma którędy wchodzą do auta przewody. Teraz juz dasz sobie radę. Proponuje do wzmaka przeciągnąc dwa przewody: + i -. Zawsze uzyskasz lepszą mase z akumulatora. No i koniecznie bezpiecznik zaraz za aku!!
Opublikowano
Ja ciągnąłem w E36 318is coupe tamtędy, którędy idzie w 6-cylindrówce do tyłu do akumulatora z tym, że pod akumulatorem nie było odpowiedniego otworu, tam gdzie jest w 6-cyl, było tylko w tym miejscu przetłoczenie na blasze. Dobrałem więc do grubości kabla odpowiednią przelotkę gumową i odpowiedniej średnicy frezem wyciąłem dziurę w ścianie grodziowej. Co do ciągnięcia kabla masowego od akumulatora do tyłu to są dwie szkoły, natomiast nie ciąg razem z kablem/kablami zasilającym/zasilającymi kabli sygnałowych (czincz) tylko po drugiej stronie, ale tam są kable od instalacji samochodu, zwłaszcza od pompy paliwa, więc jakbyś chciał to robić porządnie, to trzeba ciągnąć czincze po ściance tunelu albo nawet nad podsufitką- wszystko to w celu uniknięcia zakłóceń. Na tył dobrze jest pociągnąć od razu 3 pary czincz a to nie ze względu na głośniki z tyłu, ale jakbyś chciał sobie podłączyć przód w bi-ampingu. Poza tym na kablach nie oszczędzaj bo później przy rozbudowie systemu trzeba całe auto bebeszyć. Zależy co chcesz osiągnąć.
Opublikowano
panowie mam takie pytanko bo poprowadzilem kabel do kabiny ale mam pfoblem z wyjsciem do bagaznika, wprowadzilem go w podlokietnik tam gdzie jest ta torba na narty, macie moze jekies inne rozwiazanie tego jak go ladnie poprowadzic?
Opublikowano
pod podlokietnikiem jest otwur w blasze i tamtedy go przeciag bo sam ostatnio tak robilem i pieknie jest showany

Masz racje :twisted: widziałem ostatnio ładnie wyglada tak trzymaj MŁODY :mrgreen: