Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym szczęśliwym (?) posiadaczem BMW Serii 1 chciałbym się z Wami bardzo serdecznie przywitać.

Moje autko to BMW Serii 1 z silnikiem o oznaczeniu 120i (150km) z 2004 roku.

Jako, że ww. BMW jest moim pierwszym w karierze chciałbym poprosić Was o pomoc w zdiagnozowaniu problemu. Mianowicie problem polega na tym, że autko posiada według mnie bardzo dziwną pracę silnika, słychać jakby stukot w tylnej jego części. Po zwiększeniu obrotów do około 2000 obr./min. odgłos całkowicie przestaje być słyszalny. Auto nie traci mocy, obroty nie falują, wszystko zdaje się działać w jak najlepszym porządku. Dodatkowo dzisiaj postanowiłem otworzyć wlew oleju na zimnym silniku i jak usłyszałem ten stukot to aż mnie ciarki przeszły i auto schowałem z powrotem do garażu (od momentu zakupu przejechałem nim tylko 400 km drogi powrotnej).

W załączniku wstawię filmik, który udało mi się nagrać. Dodam, że słychać na nim sprężarkę klimatyzacji, która siłą rzeczy delikatnie zagłusza silnik.

Chodzi mi o stukot w tylnej części silnika jak i o odgłos po otwarciu wlewu. Za wszelkie wskazówki i porady będę bardzo, bardzo wdzięczny!

Pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=ROEn3g4El54&feature=youtu.be

Opublikowano
Hey. Już po twoim opisie można powiedzieć że to pompa vacum tak dudni - jak wspomaganie hamulców dobrze działa I nie śmierdzi spalonym olejem w kabinie to jechać i się nie przejmować. Mi od 6 lat tak dudni i jest OK.
Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
Hey. Już po twoim opisie można powiedzieć że to pompa vacum tak dudni - jak wspomaganie hamulców dobrze działa I nie śmierdzi spalonym olejem w kabinie to jechać i się nie przejmować. Mi od 6 lat tak dudni i jest OK.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem. Tak właśnie przypuszczałem, ponieważ znalazłem sporo takich filmików na YouTube, które właśnie ukazują identyczne objawy jak te na moim filmiku. Jeszcze raz, serdeczne dzięki!